FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INAUGURACIJA Srbijanski mediji kažu da je atrakcija bio Vučić

Autor: vili
BEOGRAD, 15. veljače 2015. (Hina) - Inauguracija nove hrvatske predsjednice Kolinde Grbar Kitarović u nedjelju je, uz proslavu Dana državnosti Srbije, među udarnim vijestima u većini srbijanskih medija koji ocijenjuju da je "prava medijska atrakcija" u Zagrebu bio srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Mediji posebno naglašavaju nazočnost Vučića i njegovu poruku kako očekuje da Zagreb i nova hrvatska predsjednica prihvate pruženu ruku Beograda za suradnju.

Pozivajući se na izvješća hrvatskih novinara, srbijanski mediji su prenijeli da je među gostima na Markovu trgu bio i "proustaški pjevač" Marko Perković Tompson, čelnik NK Dinamo Zagreb Zdravko Mamić, general Mladen Markač te nedavno uhićeni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

U izvješćima beogradskih agencija iz inauguracijskog govora istaknuta je poruka Grabar Kitarović da trajni interes Hrvatske ostaje potpora državama jugoistočne Europe na putu eurointegracija te njezina najava da će u odnosima sa Srbijom pokloniti posebnu pozornost statusu u ratu nestalih osoba i poštivanju prava i žaštiti hrvatske manjine.

Mediji, među ostalim, navode da je za razliku od prisega prethodnika Stjepana Mesića i Ive Josipovića, inauguracija Grabar-Kitarović propraćena s više nacionalnih simbola te da je nova predsjednica nakon prisege zaplakala.

(Hina) xvil ybcav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙