FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INAUGURACIJA: Građani na Markovom trgu iskazali zadovoljstvo svečanošću

Autor: rkor
ZAGREB, 15. veljače 2015.(Hina) - Građani pristigli iz svih dijelova Hrvatske te iz inozemstva iznimno su zadovoljni svečanom inauguiracijom i porukama koje je prva hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila u nedjelju s Trga sv. Marka.

Građani su pozorno slušali govor nove predsjednice, a ako je suditi po pljesku, posebno ih se dojmila poruka da će Hrvatska biti bogata zemlja, da će nova predsjednica mandat posvetiti mladima, koje vidi kao predvodnike novog hrvatskog zajedništva.

Pljesak i odobravanje dobile su i najave Grabar-Kitarović da će raditi na rješavanju otvorenih pitanja sa susjedima te da će u odnosima sa Srbijom poseban status imati nestali.

Građani su pozdravili i njezinu najavu da će štititi nacionalne manjine te da je i iseljeništvo Hrvatska i da su mu vrata Hrvatske širom otvorena.

Posebno gromkim aplauzom pozdravljeno je spominjanje branitelja i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, dok su se u trenutku kad je nova predsjednica zahvaljivala svojim prethodnicima Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću čuli povici negodovanja i zvižduci.

Uzvicima odobravanja ispratili su njezinu završnu poruku - "Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska!"

Bilo je prekrasno, oduševljeni smo inauguracijom, to je prva koju smo uživo vidjeli, kaže Zagrepčanin Tomislav, porijeklom iz Slavonije, koji je na Markov trg došao zajedno sa suprugom.

Izdvaja poziv predsjednice na novo zajedništvo i na potrebu da se pokrene gospodarstvo.

Poruke predsjednice upućene mladima s oduševljenjem je dočekala mlada Ana iz Siska.

"Naša je predsjednica dala pravu poruku mladima, vjerujem da će se toga i držati", rekla je Ana, uvjerena da će Grabar-Kitarović održati obećanje i za mlade napraviti sve što može.

Oduševljena je programom i organizacijom inauguracije što sažima u riječi "savršeno".

Poziv na novo hrvatsko zajedništvo podržava i hvali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner koji kaže da je predsjednica poslala niz poruka važnih za budućnost Hrvatske.

Inauguracijski govor, kao i cijelu svečanost, hvali i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker. Jako sam zadovoljan govorom, predsjednica će uvijek imati našu potporu, poručuje čelnik HNS-a.

(Hina) xrkor/xum yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙