Građani se mogu informirati o načelima zdrave prehrane bez obzira na svoju vrstu prehrane, a odgovore će dobivati putem telefona, e-maila ili uživo prema ranije dogovorenim terminima preko prijavnice na web-stranici: www.prijatelji-zivotinja.hr.
Prema priopćenju udruge Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nedavno je objavila kako nezdrave životne navike izazivaju bolesti koje zajedno čine vodeći uzrok smrtnosti u svijetu, te su za javno zdravlje daleko veća prijetnja od bilo koje epidemije koju poznajemo.
Rezultati izvješća Europske komisije za 2014. o zdravstvenom stanju Europljana potvrđuju da i u Hrvatskoj ljudima najčešće skraćuju život kardiovaskularne bolesti i rak, što se može prevenirati.
Poznato djelo T. Colina Campbella 'Kineska studija', jedna od najopsežnijih studija ljudske prehrane svih vremena, jasno je pokazala da su ljudi koji su jeli najviše hrane životinjskog podrijetla imali najviše stope raka i kroničnih bolesti te da je čak i relativno malen unos hrane životinjskog podrijetla bio povezan sa štetnim učincima. Brojna druga istraživanja dokazala su da se prehranom biljnim namirnicama mogu spriječiti i liječiti bolesti srca i krvnih žila, razne vrste raka, osteoporoza, dijabetes, zatajenje bubrega, hipertenzija, pretilost i niz drugih bolesti.
Američka nutricionistička udruga i Nutricionisti Kanade izradili su vrlo detaljnu i opširnu studiju koja kao rezultat ima stajalište da je upravo 'primjereno isplanirana vegetarijanska prehrana zdrava, nutritivno dostatna i da osigurava zdravstvene dobrobiti u prevenciji i liječenju određenih bolesti'. Promjena prehrane se isplati, što potvrđuju brojni ljudi diljem svijeta, kao i preko 160 tisuća vegetarijanaca i vegana u Hrvatskoj, čiji broj raste.
Uz tvrdnju da biljna prehrana nudi zdravlje, vitalnost, ljepotu, vitkost i dugovječnost Udruga Prijatelji životinja će uz nutricionističko savjetovalište dijeliti besplatne brošure 'Prehrana na biljnoj osnovi' o prehrambenoj piramidi i popisu biljnih izvora vitamina i minerala u voću, povrću, žitaricama, mahunarkama i sjemenkama uz recenziju nutricioniste Dubravka Novotnija.