FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija za znanost i visoko obrazovanje dala zeleno svjetlo za Studij energetike u Šibeniku

Autor: jdev
ŠIBENIK, 22. siječnja 2015. (Hina) - Agencija za znanost i visoko obrazovanje donijela je pozitivno mišljenje o opravdanosti javnog financiranja dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu, uz sudjelovanje Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

Riječ je o novom studiju koji bi, bude li sve išlo po planu, prve studente trebao primiti u školskoj godini 2015./2016., a trebao bi djelovati u prostorima bivše vojarne Bribirskih knezova u Mandalini.

Mišljenje je doneseno na temelju Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju i Pravilnika o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskog programa i reakreditaciju visokih učilišta, napominje se u priopćenju.

Kako stoji u obrazloženju navedenog mišljenja, na temelju podataka iz Studije izvođenja predloženog studijskog programa, napravljen je izračun radi utvrđivanja usklađenosti predloženog studijskog programa sa strateškim dokumentom Mreža visokih učilišta.

Mrežom je određeno devetnaest kriterija koji utječu na ukupnu ocjenu, a od kojih su četiri kriterija ujedno i eliminatorni - opterećenje nastavnika, omjer studenata i nastavnika, pokrivenost nastave vlastitim kadrom i prostor po studentu.

Na temelju izračuna dobivenog po kriterijima određenim u Mreži visokih učilišta, Agencija je utvrdila kako je predloženi studijski program u skladu sa strateškim dokumentom mreže.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić u priopćenju je istaknuo kako je riječ o projektu od iznimne važnosti za Šibenik i njegovu budućnost.

Otvaranje studija, nastavio je Burić, značit će ostanak mladih ljudi, ali i dolazak studenata iz drugih sredina u Šibenik, stvaranje pretpostavki za osnivanje šibenskog sveučilišta, uz razvoj još dodatna dva studija, marikulture i zaštite okoliša.

(Hina) xjdev ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙