FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru krajem siječnja prvi Tuna&Sushi Festival

Autor: tmis
ZAGREB, 16. siječnja 2015. (Hina) - Prvi Tuna&Sushi Festival u Hrvatskoj održat će se u Zadru od 23. do 25. siječnja u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra s ciljem povezivanja gospodarske, gastronomske i turističke ponude zadarske regije i cijele Hrvatske s Japanom.

Najavljujući taj festival iz Ministarstva turizma ističu da se održava u sklopu programa produljenja sezone Hrvatska 365 te da je, osim njihove, ta manifestacija dobila i potporu japanskog Veleposlanstva u Hrvatskoj.

Uz produljenje sezone naglasak festivala je i promocija te povećana marketinška prepoznatljivost zadarske regije i Hrvatske na japanskom turističkom, ali i ukupnom gospodarskom tržištu, a odlično se nadovezuje i na lanjski trend velikog povećanja broja japanskih turista na području Zadarske županije kada ih je došlo 53 posto više ostvarivši 35 posto više noćenja.

Očekuje se da će taj festival privući i mnoge uglednike i veleposlanike, ne samo Japana, nego i Francuske, Južne Koreje i još nekih zemalja, kao i brojne gospodarstvenike iz japanskih turističkih i drugih kompanija, kao i s hrvatske strane.

U sklopu festivala održat će se brojna događanja i radionice, a za javnost će posebno biti zanimljiv predzadnji dan, 24. siječanj, kada će na zadarskom Narodnom trgu biti prezentacija pripreme tune i sushija na tradicionalni japanski način uz nastup bubnjara iz Japana.

Cijeli događaj na Narodnom trgu bit će i humanitarnog karaktera pa će tako djeca iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije, među kojima i mladi poznati plivači Jurica Milin i Lucija Mijolović, uz simboličan iznos od 10 kuna, prodavati pribor za jelo s kojim će svi zainteresirani moći degustirati tuna i sushi specijalitete, a sve će pratiti i nacionalna japanska televizija NHK te predstavništva japanskih medija u Europi.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙