FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski festival animacije "Supertoon" gostuje u Zagrebu

Autor: agrb
ZAGREB, 15. siječnja 2015. (Hina) - Međunarodni festival animacije "Supertoon", koji se ljeti održava u Šibeniku, gostuje 15. i 16. siječnja u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori, gdje će se predstaviti s nagrađenim filmovima iz prošlogodišnjeg izdanja.

Prvi dan u osamdesetak minuta prikazat će se dobitnici nagrada u različitim kategorijama animiranih uradaka, od filmskih špica i reklamnog filma do glazbenog videa i kratkih filmova.

Prikazat će se kanadski "Anthem", rusko-američki "My Mom Is An Airplane", australski "Gotye: Seven Hours With A Backseat Drive", belgijski "Vijay And I", te niz ostalih filmova koji su dobili posebna priznanja.

Osim festivalskih laureata, po izboru međunarodnog žirija prikazat će se izbor ponajboljih hrvatskih kratkih animiranih filmova prikazanih na "Supertoonu".

Hrvatski filmovi s prošlogodišnjeg, četvrtog Supertoona, prikazat će se u petak, a među njih desetak su i noviji filmovi Danijela Žeželja, Petre Zlonoge, Natka Stipaničeva i Davida Lovrića.

Međunarodni festival animacije SUPERTOON prvi je festival animacije u Dalmaciji, a njegovo ovogodišnje izdanje održat će se u Šibeniku od 26. do 31. srpnja.

Posvećen je recentnoj domaćoj i svjetskoj produkciji animiranog filma kratkog metra, koju predstavlja kroz niz natjecateljskih i edukativnih popratnih programa. Odabrani filmovi prikazuju se kroz šest festivalskih dana na sedam lokacija, u službenim natjecateljskim kategorijama te panoramskim i retrospektivnim projekcijama.

Ulaz na sve projekcije u Klovićevim dvorima je besplatan.

(Hina) xagrb ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙