FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimica: građani EU-a spremni su pomoći zemljama u razvoju

Autor: svuk
BRUXELLES, 12. siječnja 2015. (Hina) - Građani Europske unije u velikom broju podržavaju pomoć siromašnim zemljama i smatraju da borba protiv siromaštva u zemljama u razvoju treba biti jedan od glavnih prioriteta EU-a, pokazuje najnoviji Eurobarometar, čije je rezultate u ponedjeljak predstavio povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica.

"Osjećam se jako ohrabrenim kada vidim da unatoč ekonomskoj nesigurnosti diljem EU-a, naši građani i dalje u velikoj mjeri podržavaju snažnu europsku ulogu u pogledu razvoja", rekao je Mimica na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio istraživanje Eurobarometra objavljenog u povodu Europske godine razvoja. EU je 2015. godinu proglasila godinom razvoja.

"Europska godina dat će nam prigodu da iskoristimo ovu potporu i da informiramo naše građane o izazovima i događajima predviđenim tijekom ove ključne godine za razvoj", rekao je Mimica.

Istraživanje Eurobarometra pokazuje da 67 posto europskih građana smatra da se razvojna pomoć treba povećati, a 85 posto ih smatra važnim da se pomogne ljudima u siromašnim zemljama.

Skoro polovica anketiranih rekla je da su osobno spremni plaćati skuplje prehrambene i druge proizvode koji dolaze iz siromašnih zemalja, a dvije trećine ih smatra da borba protiv siromaštva u zemljama u razvoju treba biti jedan od prioriteta EU-a.

(Hina) xsv ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙