FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Slovenski mediji: Na hrvatskim predsjedničkim izborima viša izlaznost i tijesan rezultat

Autor: lfia
LJUBLJANA, 11. siječnja 2015.(Hina) - Drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj obilježila je mnogo viša izlaznost birača nego u prvom krugu i vrlo tijesan rezultat, navode u nedjelju na večer slovenski mediji u prvim reakcijama na nepotpune službene rezultate.

Slovenska državna i druge televizije rezultate izlaznih anketa objavile su kao drugu vijest, odmah nakon komemoracije protiv terorizma koja je uz veliki broj državnika održana u Parizu, prikazujući portrete i programe obaju kandidata, uz napomenu da se nisu obistinile prognoze kako će mnogo veći izlazak birača nego u prvom krugu pogodovati doisadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću.

Potvrde li i potpuni službeni rezultati da je pobjednica izbora Kolinda Grabar Kitarović, bit će po prvoj ocjeni Slovenske televizije zanimljivo pratiti kakav će biti njezin odnos s vladom lijevog centra i kakvu se kohabitaciju može očekivati.

U izvješću svog dopisnika iz Zagreba Slovenska televizija komentirala je da će vrijeme do redovnih izbora za Sabor u tom slučaju biti "izgubljeno vrijeme", jer će se pojačati ideološke suprotnosti na političkoj sceni budući da su vjerojatne napetosti u relaciji Kitarović - premijer Milanović i HDZ - SDP.

Što se tiče eventualnih promjena u vanjskoj politici do koje bi mogla dovesti promjena na Pantovčaku, Slovenska televizija navela je da u pogledu odnosa Hrvatske sa Slovenijom nije moguće očekivati "poboljšanja", s obzirom da je Kolinda Grabar Kitarović u nekim svojim izjavama o budućim odnosima sa susjednim državama tijekom kapanje iznosila rezolutnija i oštrija stajališta od Josipovića.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙