FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U zagrebačkom ZOO-u o tajnim vezama zvijeri i borova

Autor: mbuj
ZAGREB, 9. siječnja 2015. (Hina) - Edukatori zagrebačkoga Zoološkog vrta u subotu, 10. siječnja, u 10 sati razotkrit će kako zvijeri reagiraju na vazdazelena drvca, priopćio je u petak ZOO.

"U doba kad mnogi građani iz svojih domova uklanjaju božićna drvca timaritelji Zoološkog vrta odlučili su ih iskoristiti za obogaćivanje svakidašnjice nekih od najljepših zagrebačkih zvijeri. Među njima su lavovi, kineski leopardi i jaguari. Te očaravajuće velike mačke vrsni su istraživači i pomno će proučiti, a posebice omirisati dobivena stabalca", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako će euroazijski risovi Brki i Blu uživati u češkanju o drvce, a možda će ga pokušati i malo prožvakati. Zanimljivu reakciju pokazat će i vukovi. U njihovu čoporu strogo se drži do hijerarhije pa će tako novi predmet u nastambi mirisom najprije obilježiti njihov najvažniji član.

Inače, u subotu i nedjelju u zagrebačkome Zoološkom vrtu je "Tropski vikend" tijekom kojega će posjetitelji, kako ističu u ZOO-u, moći pobliže upoznati stanovnike tropskih krajeva.

U jednom edukativnom kutku razotkrit će im se svijet kukaca – od čahura bogomoljki do živih paličnjaka, u drugome gmazovi – od oklopa kornjače i ljuske krokodila do živih zmija, a u trećemu neobični podatci o najfascinantnijim pticama na svijetu. U Traperskoj kolibi održavat će se kreativne radionice.

"Da četine nisu rezervirane za biljni svijet, pokazat će maleni četinasti jež - neodoljivi tenrek s Madagaskara. Njegove su bodlje toliko mekane da će ga posjetitelji moći i pomaziti", kažu u ZOO-u.

Tijekom zime Zoološki vrt grada Zagreba otvoren je svaki dan od 9 do 16 sati, a blagajne rade do 15 sati.

(Hina) pp/xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙