FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA I Grabar Kitarović prihvatila prijedloge udruge Franak, dobila podršku Blokiranih

Autor: dber
ZAGREB, 9. siječnja 2015. (Hina) - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović na radnom sastanku s predstavnicima udruge Franak prihvatila je prijedloge za rješavanje problema dužnika s kreditima u švicarskim francima, kao što je to ranije učinio i Ivo Josipović.

Udruga Franak iznijela je prijedloge u obliku niza konkretnih mjera za rješavanje problema dužnika s kreditima u švicarskim francima, a svi prijedlozi su u potpunosti prihvaćeni, kao i u slučaju sastanka s Josipovićem, priopćili su u petak iz Franka.

Dogovorili su poduzimanje konkretnih mjera zaštite dužnika i korisnika kredita, među kojima je javno zauzimanje za izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranja kojima bi se uvela jasna metodologija izračuna kamatne stope za sve kredite, ograničenje visine kamatnih stopa na hipotekarne kredite u švicarskim francima, traženje ocjene ustavnosti Zakona o ovršnom postupku, kao i kontinuirano javno zauzimanje za rješenje problema obespravljenih i socijalno ugroženih hrvatskih građana koji su prema pravomoćnoj sudskoj presudi oštećeni zbog nezakonitog ugovaranja kredita, te za povrat preplaćenih sredstava sukladno etičkom kodeksu banaka i njihovoj društvenoj odgovornosti.

S Kolindom Grabar Kitarović dogovorili su imenovanje više članova udruga (Franak, Blokirani i sl.) koje se u sklopu svojih aktivnosti bave pitanjima socijalno ugroženih i obespravljenih građana u Savjet za gospodarstvo, na volonterskoj osnovi.

Uz to Grabar Kitarović je u pismu obećala da kao prva hrvatska predsjednica, neće čekati pet godina kako bi svojim autoritetom pridonijela rješavanju problema, već će to činiti od prvog dana mandata.

I dok Franak ističe kako su na izborima u potpunosti neutralni, iz udruge Blokirani pozvali su birače da svoj glas daju Kolindi Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović je u sučeljavanju na Novoj TV javno, jasno i nedvosmisleno rekla da će kao prvi potez predsjednice zatražiti da se ispita ustavnost Ovršnog zakona, priopćili su iz udruge Blokirani te pozvali građane da u nedjelju glasuju za HDZ-ovu kandidatkinju.

(Hina) pp/xbdj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙