FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradovi uz more dobivaju Jadransku hokejašku ligu

Autor: zjur
SPLIT, 8. siječnja 2015. (Hina) - Ove subote, 10. siječnja, na klizalištu "Božićna bajka" postavljenom na terasi hotela Le Meridien Lav u Podstrani, startat će Jadranska hokejaška liga u kojoj će igrati momčadi "Gladijatori" iz Pule, "Zadar ICE" iz Zadra te "Lavovi" iz Podstrane.

"Hokejaši pod punom opremom, uz voditelja i suca Damira Mihanovića Ćubija, garancija su dobre zabave i atraktivne hokejske večeri. Potpisivanje Povelje o osnivanju i Pravilnika Jadranske hokejaške lige, koje će prethoditi hokejaškim dvobojima na ledu, dio je projekta koji bi trebao osigurati kontinuitet postavljanja klizališta u mjestima i gradovima na Jadranu u zimskom periodu i sljedećih godina", kazao je za Hinu jedan od inicijatora Jadranske lige Tomi Božiković.

Hokejaški klub iz Podstrane, koji je osnovan prije samo godinu dana, do sada je odigrao tri utakmice i u svima pobijedio. Prije dva tjedna su na klizalištu hotela Le Meridien Lav s 14-9 pobijedili momčad sastavljenu od povratnika iz Kanade, a proteklog su vikenda na gostovanju u Puli s 9-4 nadmašili domaće Gladijatore.

Hokejaški klub "Lav" trenutno ima 15 igrača, ali njihov broj stalno raste. Hokejaši iz Podstrane poručuju kako Jadranskom hokejaškom ligom žele promovirati svoje mjesto, ali i hokej na ledu te te in-line hokej.

Na pitanje kako objašnjava činjenicu da su momci s mora, od kojih se većina prvi put susrela s hokejom na ledu, u samo godinu dana djelovanja uspjeli postići takav napredak, kapetan "Lavova" iz Podstrane Žan Miličević odgovara da je tajna u dalmatinskom dišpetu.

Zanimljivost ovoga hokejaškog turnira je u tome što će se odigravati na terasi hotela Le Meridian Lav, smještenoj uz Jadransko more. "Božićnu bajku" financiraju općina Podstrana i Turistička zajednica, a klizalište koje je otvoreno 15. prosinca radit će do 15. siječnja.

(Hina) xzjur yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙