FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS uvjeren u još veću Josipovićevu prednost u PGŽ

Autor: dsil
RIJEKA, 30. prosinca 2014. (Hina) - Stranka Primorsko-goranski savez (PGS) kao dio velike koalicije centra i lijevog centra podržava predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića, a njezin predsjednik Darijo Vasilić je uvjeren da će u Primorsko-gorasnkoj županiji Josipović dobiti još više glasova nego u prvom krugu.

Na druženju s novinarima na kraju godine, Vasilić je na pitanje o preporukama PGS-a za glasovanje u drugom krugu predsjedničkih izbora izrazio uvjerenje da će se Josipovićeva prednost u osvojenim glasovima u odnosu na kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović u toj županiji u drugom krugu još povećati. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na ukupne rezultate izbora, rekao je.

Vasilić je ocijenio kako niz političkih događaja tijekom protekle godine potvrđuje da su regionalne i lokalne stranke i danas izuzetno potrebne što je, kazao je, PGS-u daljnji poticaj za djelovanje.

Najavio je da će PGS početkom veljače na izbornoj konvenciji osvježiti stranačka tijela i početi pripremu za parlamentarne izbore, na koje namjerava izaći u snažnom regionalnom bloku s regionalnim i lokalnim strankama.

Podsjetio je da je u 2014. PGS u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije pokrenuo inicijativu za donošenje deklaracije o Gorskom kotaru i da je Deklaracija donesena, a da nije prošla njihova inicijativa da Hrvatski sabor donese zakon o Gorskom kotaru radi ublažavanja posljedice ukidanja Zakona o brdsko-planinskim područjima.

Za kraj godine je PGS istaknuo svoj oštar stav o negativnim učincima "paketa poreznih zakona" na lokalnu i regionalnu samoupravu, odnosno proračune jedinica, naglasio je Vasilić.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙