FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Grabar Kitarović: Josipović ne bi smio imati obraza tražiti novi mandat

Autor: dsil
RIJEKA, 23. prosinca 2014. (Hina) - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u utorak je sa završnog predizbornog skupa u Rijeci prozvala aktualnog predsjednika i protukandidata Ivu Josipovića kao sukrivca za loše stanje u zemlji, a zbog njegove šutnje i nečinjenja, kako je rekla, ne bi smio imati obraza tražiti novi predsjednički mandat.

"Ivo Josipović sukrivac je s Vladom za loše stanje u zemlji jer je šutio i nije ništa činio, pa ne bi smio imati obraza tražiti novi mandat nego bi se trebao vratiti na Pravni fakultet i tamo pisati zakone", poručila je Grabar Kitarović u riječkoj dvorani Zamet.

Josipovića je prozvala i da unatoč svim problemima s kojima se suočava hrvatska država i društvo govori da smo na pravom putu, "a jedino što nudi su apstraktne ustavne promjene". "One nas neće izvući iz krize, nego samo hrabrost, liderstvo, vizija i rad", istaknula je Grabar-Kitarović.

Za aktualnu vladu je rekla kako ne zna kuda vodi zemlju, istaknuvši da će Hrvatska, kada HDZ preuzme upravljanje zemljom, biti među najrazvijenijim i najprosperitetnijim zemljama, tamo gdje joj je i mjesto.

Ponovila je kako će joj prvi potez kao predsjednice države biti poziv premijeru Zoranu Milanoviću na sastanak na kojem treba položiti račune što je napravio i što misli napraviti za oporavak Hrvatske. "Ako ne zna što činiti neka odstupi s cijelom vladom i prepusti mjesto nama koji znamo", poručila je HDZ-ova kandidatkinja.

Nužnim smatra i zaustavljanje "egzodusa" ljudi iz Hrvatske, posebno mladih koji se, naglasila je, moraju početi vraćati kako bi Hrvatska bila bogata zemlja, "ali ne pod ovom vlašću, nego s onom koja zna, hoće i može".

Govoreći o svom izbornom programu, Grabar-Kitarović je kazala da se temelji na gospodarskom oporavku, i to vlastitim, hrvatskim snagama. "Mi ćemo Hrvatsku izvući iz krize, stranci nisu ništa pametniji od nas", naglasila je i dodala kako to ne znači da strani investitori nisu dobrodošli, već će osobno djelovati na njihovu dovođenju u Hrvatsku.

Vladu je kritizirala i zbog najave monetizacije hrvatskih autocesta. "Ne damo nacionalno blago da stranci njime upravljaju. Nećemo dopustiti da narod plaća nerad i neznanje vlade", istaknula je.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙