FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Grabar-Kitarović s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Boki

Autor: mmar
TIVAT, 16. prosinca 2014. (Hina) - Kandidatkinja na hrvatskim predsjedničkim izborima Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) sastala se u utorak u Tivtu s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori istaknuvši tom prilikom kako svojim dolaskom želi poručiti da će se, bude li izabrana za predsjednicu, brinuti o Hrvatima izvan domovine.

"Razlog mog dolaska nije ubiranje glasova, već želim pokazati da ću kao predsjednica Republike Hrvatske posebno brinuti o Hrvatima izvan domovine i da smo mi svi dio jednog naroda bez obzira gdje živjeli", izjavila je nakon susreta Grabar-Kitarović.

"Kada je riječ o izborima, računam na glasove hrvatskih državljana. Mi kao Republika Hrvatska imamo ustavnu obvezu, a kao predsjednica posebno ću se brinuti o Hrvatima izvan domovine", istaknula je Grabar-Kitarović.

Kandidatkinju na hrvatskim predsjedničkim izborima dočekali su ispred Doma "Josip Marković" u Donjoj Lastvi kotorski biskup mons. Ilija Janjić i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća CG Zvonimir Deković. Na sastanku iza zatvorenih vrata prisustvovali su predstavnici hrvatskih udruga u Crnoj Gori, predsjednik HGD iz Kotora Mirko Vičević, predsjednik nevladine organizacije "Sveti Jeronim" iz Bara Vladimir Marvučić, predsjednik nevladine organizacije "Dux Croatorum" Adrijan Vuksanović, te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i članovi izbornog stožera Grabar-Kitarović.

Govoreći o sastanku s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, Grabar-Kitarović je rekla kako su joj oni skrenuli pažnju na problem asimilacije. "Moramo pomoći da se potiče osjećaj nacionalnog ponosa, samosvijesti, rješavanje problema prostora gdje da se sastaju Hrvati u Kotoru, rješavanje materijalnih problema", kazala je.

Kolinda Grabar-Kitarović posebice je istaknula kako je program koji predstavlja veoma realan, utemeljen na stvarnom životu te da u njemu posebno ističe pitanje Hrvata izvan domovine, što je i pretpostavka dobivanja glasova s tih prostora. Dodala je da vjeruje da će njihove glasove i dobiti.

(Hina) xmmar ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙