FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA - Grabar Kitarović: ne možemo si više dopustiti nijedan dan s nesposobnom Vladom i predsjednikom

Autor: barn
ZADAR, 13. prosinca 2014. (Hina) - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović poručila je u subotu kako si Hrvatska više ne može dopustiti nijedan dan na čelu s "nesposobnom vladom Zorana Milanovića i njihovim nesposobnim suučesnikom Ivom Josipovićem", istaknuvši da će kao predsjednica države brinuti o socijalnoj stabilnosti i dostojanstvu čovjeka.

Na predizbornom skupu u Sportskom centru "Krešimi Ćosić" na zadarskom Višnjiku, Grabar Kitarović je ustvrdila kako se Hrvatska nalazi u prijelomnom trenutku u kojem treba preuzeti odgovornost za budućnost države. Ponovila je kako će kao predsjednica sazvati sjednicu Vlade i premijera Zorana Milanovića pozvati da kaže kakvo je stanje u Hrvatskoj i što namjerava učiniti kako bi zemlju izvukao iz krize.

"Prema onome što sam vidjela, čini mi se da neće biti nekih ideja i ako to tako bude, ako ne bude nikakvih rješenja, onda moraju otići. Jer Hrvatska više ne može dopustiti niti jedan dan na čelu s nesposobnom vladom Zorana Milanovića i njihovim nesposobnim suučesnikom Ivom Josipovićem", naglasila je.

Biračima je poručila kako im jamči da će kao predsjednica države biti glas naroda. "Stanje u kojem se trenutačno Hrvatska nalazi je neizdrživo. EU kaže da idemo prema propasti, 90 posto građana tvrdi da idemo u krivom smjeru, a aktualni predsjednik Josipović kaže da je Hrvatska na pravom putu. Predsjednik koji ništa ne radi već pet godina, osim što misli o svom rejtingu. Pa tko je tu u pravu", kazala je.

"Ako netko misli da ne može ili da nema ovlasti, onda neka se pokupi i prepusti funkciju onome tko zna, može i hoće", dodala je Grabar Kitarović.

Istaknula je kako će brinuti o socijalnoj stabilnosti, o životu dostojnom čovjeka, da će posebno brinuti o mladima, a kao vrhovna zapovjednica da hrvatske Oružane snage budu jamac suvereniteta, mira i slobode. Vratit će, ustvrdila je, dostojanstvo vanjskoj politici "koje danas nema jer se zatvorila u ovo neko dvorište", vodit će računa o nacionalnim interesima, "jer ovo je Hrvatska, a ne regija".

Grabar Kitarović je rekla i kako će ustrajavati na rješavanju svih otvorenih pitanja sa susjedima, uključujući i pitanja u Domovinskom ratu nestalih osoba te granice sa Srbijom, kao i na jednakopravnosti Hrvata u BiH.

"Danas na sv. Luciju sije se pšenica, a narod kaže - kako nam rodi do Božića takva će nam biti godina. Mi 28. prosinca sijemo pšenicu za sljedećih pet godina. Moramo se potruditi da svako zrno proklija, da ta pšenica urodi plodom i da povedemo Hrvatsku da bude na mjestu gdje i pripada, među najprosperitetnijim zemljama EU", naglasila je.

Predsjednik županijskog HDZ-a i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta izrazio je uvjerenje da će Grabar Kitarović biti nova predsjednica Republike. "Ujedninjeni u našoj koaliciji na temeljima domoljubne politike pobjedit ćemo i na ovim predsjedničkim izborima, ali i na sljedećim parlamentarnim izborima", poručio je Kalmeta.

Grabar Kitarović jutro je provela u druženju s građanima na središnjem zadarskom Narodnom trgu, gdje je donirala za buduću zadarsku socijalnu samoposlugu za koju sredstva prikupljaju volonteri Caritasa zadarske nadbiskupije. Potom je nazočila izvanrednom Saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, koja ju je podržala u predsjedničkoj kampanji. Bila je i gošća svečane akademije u povodu 23. obljetnice osnutka 72. bojne Vojne policije HV-a.

(Hina) xbarn ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙