FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodosplit isporučio kliješta za podizanje cjevovoda

Autor: zjur
SPLIT, 4. prosinca 2014. (Hina) - Prototip snažnih mehaničkih steznih kliješta, koja na morskoj dubini od 3,5 kilometra podižu cjevovode teške i do 115 tona, isporučen je u četvrtak u radionici Brodosplit-Strojne obrade.

Kako navode iz Brodosplita, ovaj jedinstveni projekt rezultat je zajedničke suradnje s tvrtkom Lagena iz Sutivana na Braču prema čijim nacrtima je i izrađen. U Brodosplitu su izveli čeličnu konstrukciju u skladu s nacrtima, antikorozijsku zaštitu, bojanje te sve ostale materijale za montažu.

Mehanička kliješta za podizanje cjevovoda hidraulički je upravljan uređaj namijenjen manipulaciji naftovodnim i plinskim cijevima na dubinama do 3.500 metara. Uređajem je moguće podići naftovodnu i plinsku cijev promjera od 100 do 400 milimetara s maksimalnom nosivošću do 115 tona. Uređaj je u potpunosti upravljan daljinski upravljanom ronilicom i pokretan hidrauličkim agregatom smještenim na ronilici.

"Nakon izgradnje pilona za plinske platforme Labin, Ivana A, B, D i isporuke podmorskog podizača naftovoda u veljači ove godine, Brodosplitov off-shore tržišni program dokazuje da je u stanju pružiti proizvod kakav treba vrhunskim svjetskim naftnim i plinskim kompanijama. Time se ostvaruje i realna mogućnost da splitski škver postane suportna stanica za eksploatacijske sustave na projektima istraživanja raspoloživih resursa ugljikovodika u Jadranu", kazao je predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak, prenosi se u priopćenju Odnosa s javnošću splitskog brodogradilišta.

(Hina) xzjur yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙