FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kujundžić: za "Novu Hrvatsku" sve se mora mijenjati iz korijena

Autor: vsik
OSIJEK, 3. prosinca 2014.(Hina) - Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić rekao je u srijedu u Osijeku da je njegov program stvaranje "Nove Hrvatske" bez mraka i podzemlja, pravedne i prosperitetne zemlje te da je Hrvatska u tako teškoj situaciji da se sve mora mijenjati iz korijena.

Ističući kako je potrebno stvoriti "Novu Hrvatsku", što je ujedno i njegov izborni slogan, Kujundžić je poručio Osječanima, Slavoncima i Baranjcima da će se, kao budući predsjednik, od prvoga dana zauzimati za temeljite promjene u društvu u kojemu mora prevladavati jednaki zakon za sve, pravda, rad i dostojanstvo svih hrvatskih građana.

Kao poseban problem istaknuo je demografski problem, dodajući kako je uloga predsjednika da se brine, potiče i pronalazi sve one mjere koje će pomoći da se zaustavi svakidašnje ispraćanje djece koja s autobusnog kolodvora u Osijeku odlaze u svijet u potrazi za poslom.

"Sve dok država ne osigura svakom djetetu pravo na dostojanstven život, a mladima rad, ne možemo govoriti o demografskoj obnovi, nego demografskoj smrti", rekao je Kujundžić.

Oštro je kritizirao "stalne izjave predsjednika Josipovića" da ovo ili ono nije u ovlasti predsjednika, ocjenjujući kako to nije točno.

"Predsjednik je odgovoran i tako se mora ponašati, što znači boriti se sa svim problemima, predlagati, tražiti", rekao je Kujundžić.

Istaknuo je kako nisu bitni samo ovi predsjednički izbori, nego i parlamentarni jer se više nikada ne smije dopustiti da u Vladi ili Saboru sjede ljudi koje određuju interesne skupine, nego oni koje s imenom i prezimenom bira narod.

Sve mjere koje je Josipović izložio, vezane za gospodarstvo, obrazovanje, zdravstvo, politiku i ostale, mogle su se već davno provesti i Hrvatskoj osigurati prosperitet, ustvrdio je Kujundžić i dodao kako to "nije bio cilj sadašnjeg predsjednika kao ni njegovog prethodnika".

Predsjednik Josipović se pri kraju mandata sjetio mnogih stvari koje je 'zaboravio' proteklih godina, pa tako i prijedloga o referendumu i 10.000 potpisa, rekao je Kujundžić, dodajući da je njegov prijedlog 50.000 potpisa, nakon čega svatko tko ih prikupi ima pravo na referendumsku proceduru. Ocijenio je da je upravo referendum najviše razina demokracije.

Kujundžić je istaknuo da će, ako bude predsjednik Republike, raditi na tome da se osnuje ministarstvo za Hrvate u iseljeništvu te da će se brinuti o Hrvatima u iseljeništvu i BiH.

"Moj program je stvaranje 'Nove Hrvatske' bez mraka i podzemlja, pravedne i prosperitetne, koju više nikada neće voditi oni koji obilaze svijet i šire laži o Hrvatskoj", rekao je Kujundžić i obećao da neće voditi stranačku politiku, nego će se brinuti za sve, a posebno će se zauzimati da budu cijenjeni i nagrađivani oni koji pošteno i kvalitetno rade te o pravu na visoko obrazovanje hrvatske mladosti.

Po njegovim riječima, glas za predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović je glas za Ivu Josipovića.

Kad je u pitanju Osijek, Slavonija i Baranja, slušat ću vaš glas, čuti vašu muku i zalagati se da se više nikada ne dogodi da, primjerice, 900 milijuna kuna za čišćenje kanala nestane, a da za to nitko ne odgovara. Imate pravo boriti se protiv spalionice smeća u Osijeku koja se priprema, a svi skupa moramo se zalagati za najviše standarde okoliša, istaknuo je Kujundžić.

Ne dolazi u obzir rasprodaja hrvatskoga nacionalnog bogatstva, poručio je Kujundžić, a nužna je i hitna depolitizacija državne uprave.

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙