FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Igudesman&Joo u Lisinskom s predbožićnim programom

Autor: gvla
ZAGREB, 2. prosinca 2014. (Hina) - Glazbenici svjetskog glasa Igudesman&Joo gostovat će u utorak 9. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu s predbožićnim programom "A Little Silent Night Music", koji donosi mješavinu božićnih klasika, originalne novogodišnje glazbe i komedije.

Dvojac poznat po atraktivnim nastupima u kojima kombinira klasičnu glazbu, komediju i kazalište, violinist Aleksej Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo vrhunski su glazbenici s inovativnim pristupom klasičnoj glazbi, koju na neočekivane načine kombiniraju s popularnim melodijama, filmskom glazbom, sve začinjeno komičnim gegovima, zabavnim komentarima i smiješnim skečevima.

Kritika ih naziva "virtuozima muziciranja", genijalnim zabavljačima i majstorima komedije, čiji angažirani nastupi obiluju iznimnom glazbom, divnom glumom i izvanrednim smislom za humor.

Obrazovali su se na prestižnoj engleskoj školi Yehudi Menuhin gdje su stekli vrhunsko klasično obrazovanje, no za sebe kažu da "žive u zemlji YouTubea", gdje su njihovi klipovi do danas postigli više od 35 milijuna klikova.

Nastupali su na stadionima diljem svijeta i gostovali u nekim od najprestižnijih svjetskih glazbenih dvorana kao što su Kennedy Center u Washingtonu i Carnegie Hall u New Yorku, i to s nekim od najistaknutijih orkestara svijeta, među kojima s Newyorškom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom grada Chicaga.

S njima su nastupali i Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Mischa Maisky i Julian Rachlin, te glumci John Malkovich i Roger Moore.

Njihov je cilj klasičnu glazbu približiti mlađoj publici, pa su pokrenuli i obrazovni program "8 do 88 – Glazbeno obrazovanje za djecu svih dobi" ("8 to 88 – Musical Education for Children of All Ages") koji provode na sveučilištima i glazbenim školama diljem svijeta.

Nastupili su i u nekoliko filmova, te snimili vlastiti "kvazi-dokumentarac" pod nazivom "Everything You Always Wanted to Know About Classical Music" (Sve što ste željeli znati o klasičnoj glazbi).

Publici Lisinskog već su se predstavili uspješnim nastupima u prosincu 2011. i svibnju 2013. Njihov najnoviji projekt "A Little Silent Night Music" donosi program dirljivih božićnih klasika i "nevjerojatno smiješnih" originalnih božićnih i novogodišnjih pjesama, u kombinaciji sa "svevremenskim klasicima" Igudesmana&Jooa.

"'A Little Silent Night Music' širi predbožićno ozračje začinjeno zdravom količinom imele i viruozne glazbe", stoji u najavi koncerta.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙