FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija pokreće multimedijski projekt protiv zapadne "propagande"

Autor: vrad
MOSKVA, 10. studenog 2014. (Hina/AFP) - Rusija je u ponedjeljak objavila da pokreće novu međunarodnu multimedijsku službu financiranu državnim novcem, koja će se boriti protiv "agresivne propagande" Zapada i nuditi "drukčije tumačenje" događaja u svijetu.

Projekt pod nazivom Sputnjik obuhvatit će službu za strane jezike javne novinske agencije Ria-Novosti i radija Glas Rusije, koji su se u prosincu prošle godine spojili u veliku agenciju Rusija Danas (Rossija Segodnja), rekao je njegov direktor Dmitrij Kiseljov na tiskovnoj konferenciji.

"Protivimo se agresivnoj propagandi kojom se svijet hrani i koja nameće jednostrano mišljenje", istaknuo je Kiseljov, sporni voditelj poznat po oštrim komentarima o oporbi i o homoseksualcima.

Cilj Sputnjika, čije će se informacije objavljivati na mrežnoj stranici Sputniknews.com i putem radija u tridesetak zemalja, među kojima u Francuskoj, Kini i Sjedinjenim Državama, jest "pokazati da je svijet multipolaran", istaknuo je.

"Ponudit ćemo drukčije tumačenje događaja za kakvim postoji jaka potražnja u svijetu", kazao je Kiseljov. "Svijet ne može biti crno-bijel, to donosi žrtve i krvoprolića", upozorio je.

Kiseljov je u prosincu 2013. odlukom predsjednika Vladimira Putina imenovan na dužnost ravnatelja novinske agencije Rusija Danas.

Kremlj već niz godina pokušava popraviti ugled Rusije u svijetu, gdje Moskvu nerijetko kritiziraju zbog progona oporbe, stroge kontrole civilnog društva i njezine navodne umiješanosti u ukrajinski sukob.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙