FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutina slavi Dan grada i upozorava na važnost Petrokemije

Autor: rkor
KUTINA, 10. studenog 2014.(Hina) - Opstanak kutinske Petrokemije nužna je za razvoj grada, istaknuto je na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu 758. obljetnice Kutine na kojoj je bio i predsjednik Republike Ivo Josipović.

"Petrokemija je srce ovdašnjega gopodarstva i treba je sačuvati", rekao je Josipović, ističući da će se, koliko može, zauzimati za opstanak Petrokemije.

U izjavi novinarima nakon sjednice izrazio je nadu da će se za Petrokemiju pronaći najbolje rješenje jer ta je ona, kako je rekao, "gospodarsko srce ne samo Kutine, već i šire".

O važnosti Petrokemije za gospodarstvo Kutine na sjednici je govorio i gradonačelnik Andrija Rudić.

"Petrokemija je ključ sadašnjega i budućeg razvoja Kutine", rekao je te pozvao one koji donose poslovne odluke o Petrokemiji da i dalje, budući da grad nema vlasničkog udjela, ulažu u tu tvrtku kako bi se zadržala proizvodnja i radna mjesta te kako bi ta tvrtka i dalje bila oslonac kutinskoga gospodarstva.

Istaknuo je važnost malih i srednjih poduzetnika, dodajući da su u gradskom proračunu ove godine u odnosu na prošlu za njih udvostručena financijska sredstva, a rezultat je 26 radnih mjesta otvorenih ove godine te 130 radnih mjesta koja će se otvoriti.

Također je istaknuo važnost privlačenja novca iz EU fondova, u čemu Kutina ostvaruje dobre rezultate te je u devet mjeseci ove godine Razvojna agencija koju je grad osnovao privukla 1,5 milijuna kuna.

Upozorio je kako su sve te investicije važne jer je gradska blagajna prazna.

Gradska blagajna je u katastrofalnom stanju, naše kreditne obveze premašile su 40 milijuna kuna, a deficit je veći od 7,8 milijuna kuna, upozorio je Rudić.

U sklopu sjednice Rudić je s ministricom kulture Andreom Zlatar-Violić i pomoćnicom ministra branitelja Vesnom Nađ potpisao sporazum o zajedničkom interesu izgradnje nove poslovno-stambene zgrade.

Taj će kompleks, istaknuo je Rudić, riješiti četiri problema - stambeno nezbrinute stradalnike Domovinskog rata i smještaj Gradske knjižnice, Regionalnog centra za cjeloživotno učenje te Glazbene škole.

Obljetnicu Kutine čestitali su sisačko-moslavački župan Ivan Žinić, predstavnik prijateljskog okruga Main-Kinzing iz Austrije Fritz Schuesler te bugarskoga Dimitrovgrada Yasho Minkov, a nazočne su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Nikola Domitrović i predsjednica Dječjega gradskog vijeća Lorena Brozović.

(Hina) xrkor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙