FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ryanair povećao prognozu dobiti, kani povećati tržišni udio

Autor: mpuk
DUBLIN, 3. studenog 2014. (Hina/Reuters) - Niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair povećala je u ponedjeljak prognozu godišnje dobiti za gotovo 20 posto, zahvaljujući rastu rezervacija u zimskoj sezoni, te najavila za iduću godinu rezanje cijena i do 10 posto kako bi preotela tržišni udio od konkurenata s višim cijenama.

Ryanair je danas izvijestio da je njegova dobit poslije oporezivanja u šest mjeseci do kraja rujna iznosila 795 milijuna eura, što je nešto niže od očekivanja analitičara od 799 milijuna eura. Promet kompanije u proteklih šest mjeseci porastao je za 4 posto, a prosječne cijene za 5 posto.

Zahvaljujući dobrim rezultatima, tvrtka je povećala prognoze za idućih šest mjeseci, pa sada procjenjuje da će dobit nakon poreza za financijsku godinu koja traje do ožujka 2015. iznositi između 750 i 770 milijuna eura. To je znatno više u odnosu na prethodnu prognozu od 620 do 650 milijuna eura i iznad očekivanja analitičara od 694 milijuna eura.

Povećanje procjena poslovanja uslijedilo je nakon što je taj najveći europski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik uveo niz poboljšanih usluga za korisnike i ponudio nove cijene za poslovnu klasu s besplatnom prijavom prtljage i mogućnošću promjene leta.

Uz to, Ryanair očekuje rast tržišnog udjela, jer će smanjiti svoje cijene za 5 posto u iduća tri mjeseca, dok će u prva tri mjeseca iduće godine cijene smanjiti za 10 posto.

(Hina) xmpv yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙