FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovačka škola Nikole Tesle dobila "pametnu učionicu"

Autor: zdra
VINKOVCI, 30. listopada 2014. (Hina) - U Osnovnoj školi Nikole Tesle u vinkovačkoj gradskoj četvrti Mirkovci otvorena je "pametna učionica", prva na području grada Vinkovaca, u sklopu koje je učenicima omogućeno da uz pomoć tableta i pametne ploče, znanja ubuduće stječu uz korištenje najmodernije računalne tehnologije.

Računalnom opremom, u kojoj se nalazi 20 tableta te pametna ploča, "pametnu učionicu" opremili su Microsoft Hrvatska i međunarodna informatička tvrtka Apsis, uloživši oko 10.000 eura.

Zahvalivši se donatorima na opremi, ravnatelj Osnovne škole Nikole Tesle Anto Vidović ustvrdio je kako se učenicima te škole, kojih je tristotinjak, sada otvaraju sasvim novi vidici u obrazovanju i stjecanju novih znanja. Kazao je kako će se tableti i pametna ploča koristiti za sve predmete te bi učenicima, ali i nastavnicima trebali znatno olakšati, ali i unaprijediti dosadašnji rad.

Direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković, kazao je kako bez obrazovanja stanovništva Hrvatska neće imati uspješnu budućnost te je Microsoft vrlo zainteresiran za širenje modernih tehnologija u obrazovnom sustavu Hrvatske.

Izražavajući zadovoljstvo što je "pametna učionica" otvorena upravo u školi Nikole Tesle, najstarijoj osnovnoškolskoj ustanovi u Vinkovcima, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Tomislav Šarić poručio je kako vjerodostojnost ulaganja u znanost i obrazovanje u Hrvatskoj treba biti temeljni princip želimo li biti društvo znanja. Izrazio je nadu kako je riječ o početku "priče" u kojoj će sve škole u Hrvatskoj u skoroj budućnosti imati "pametne učionice".

Po riječima ravnatelja CARneta Zvonimira Stanića opremanje škola učionicima budućnosti od iznimne je važnosti, a dio je i strateških programa i dokumenata koji su usvojeni u Hrvatskom saboru, a između ostalog, predviđaju modernizaciju obrazovanja, promjenu kurikuluma i uvođenje informacijskih tehnologija u sustav obrazovanja. Kazao je i kako je u tijeku priprema projekta koji bi se trebao financirati iz strukturnih fondova EU, a bio bi namijenjen obrazovanju nastavnika te bi sadržavao digitalizaciju kurikuluma.

Voditelj projekta "pametnih učionica" u tvrti "Apsis" Petar Rastić istaknuo je kako je "pametna učionica" u Mirkovcima prva takve vrste koju je tvrtka Apsis opremila u Hrvatskoj najaviši i daljnja ulaganja Apsisa u projekte "pametnih učionica".

Tijekom svečanosti, uspostavljena je i video veza s Tehničkom školom Ruđera Boškovića u Zagrebu i Osnovnom školom Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji, koje također imaju "pametne učionice".

(Hina) xzdra ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙