FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tramvaj ZET-a poziva žene na preventivni pregled dojke

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. listopada 2014. (Hina) - Udruga "SVE za NJU" organizira kampanju kojom poziva žene na preventivne preglede dojki tijekom listopada, Mjeseca borbe protiv raka dojke, a tu će akciju podržati ZET, na čijem će tramvaju biti istaknut logo i poruka udruge.

U mjesecu smo borbe protiv raka dojke, na što želimo podsjetiti naše sugrađanke i sugrađane s obzirom na to da rak dojke nije samo problem žena nego cijeloga društva, rekao je novinarima glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

U suradnji s udrugom "SVE za NJU" učimo o važnosti prevencije ali i o tome kako se s tim fenomenom nositi kada bolest postane dio svakodnevice, dodao je Jurić.

Predsjednica Udruge "SVE za NJU" Almenka Balenović rekla je da će tramvaj nositi poruku o preventivnim mjerama i akcijama, a naziv kampanje "Odvoji vrijeme..." odnosi se na vrijeme za mamografiju ili ultrazvuk.

Najavila je da će kampanja biti predstavljena javnosti 18. listopada na Cvjetnom trgu u Zagrebu, a prije toga, 11. listopada, "SVE za NJU" i Savez udruga protiv karcinoma dojke u Varaždinu će organizirati snimanje milenijske fotografije u aranžmanu Šime Strikomana.

Udruga također poziva žene da se po potrebi obrate njihovom centru za psihološku pomoć. Godišnje u Hrvatskoj od raka dojke oboli preko 2.800 žena, a premine njih 1.000, upozorila je Balenović.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙