FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "O hokeju i medvjedima" premijerno u kinu Europa

Autor: agrb
ZAGREB, 11. rujna 2014. (Hina) - Dokumentarni film "O hokeju i medvjedima" Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza, koji kroz priču o Klubu hokeja na ledu Medveščak Zagreb prati uspjehe zagrebačkog hokeja, premijerno će se prikazati večeras u zagrebačkom kinu Europa.

Film prati klub Medveščak od njegova osnutka 1961. do danas. Dvadesetak godina nakon izbivanja s hokejske scene, u sezoni 2009/2010. klub ulazi u regionalnu Erste bank hokej ligu, gdje je već u prvoj natjecateljskoj sezoni ostvario nevjerojatan uspjeh i izborio polufinale doigravanja EBEL lige.

Najveći uspjeh u novijoj povijesti kluba Medveščak ostvaren je u sezoni 2013/2014., kada je primljen u najjaču svjetsku ne-američku ligu, Kontinentalnu hokejsku ligu (KHL).

Osim povijesnog presjeka film donosi svjedočenja ključnih pojedinaca iz prošlosti i sadašnjosti kluba, kojima se objašnjava fenomen popularnosti 'medvjeda', navijački duh Medveščakove publike i atmosferu na utakmicama koja prolazi bez incidenata, što je neuobičajeno za ovdašnje prostore gdje se pojedina sportska događanja moraju angažirati kordoni antiterorističkih jedinica policije.

"O hokeju i medvjedima" se snimao od 2009., a nastao je u produkciji Propeler Filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma i uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra. Ivančić i Jovanov potpisuju režiju i kameru, te uz Antonija Nuića, i scenarij filma.

Film je premijerno prikazan krajem prošlog mjeseca na 12. Liburnia Film Festivalu, od petka će biti i na redovnom repertoaru tog kina, a nakon domaće kino distribucije prikazivat će se na kanalu Al Jazeera Balkans.

(Hina) xagrb ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙