FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Repeša: Očekivali smo bolji rezultat

Autor: imli
ZAGREB/MADRID, 6. rujna 2014. (Hina) - Hrvatska košarkaška reprezentacija oprostila se od SP u osmini finala porazom od Francuske 64-69, a izbornik Jasmin Repeša kazao je da su očekivali da će ostvariti bolji rezultat u Španjolskoj, ali je i dodao da hrvatska košarka ima svjetlu budućnost.

"Očekivali smo bolji rezultat na SP, ali prvenstveno da ćemo igrati bolje. Zašto se to nije ostvarilo, pokazat će analiza koju tek trebamo napraviti. Mi imamo mladu ekipu i u našoj igri bilo je previše amplituda, uspona i padova. To se dogodilo i večeras, treća četvrtina je bila katastrofalna, a posljednju smo odigrali jako dobro. Ipak, imamo mlade igrače koji dolaze i hrvatska košarka ima svjetlu budućnost", kazao je Repeša na konferenciji za novinare.

On je istaknuo da su bili dobro pripremljeni za dvoboj protiv Francuske.

"Bio je to težak susret, pogotovo u fizičkom smislu, ali to smo očekivali i bili smo dobro pripremljeni za utakmicu. Otvorili smo fantastično, nismo im dozvolili lake koševe. Rotacije nakon odličnog početka bile su uvjetovane umorom nekih igrača i osobnim pogreškama, a nakon toga smo izgubili ritam", rekao je Repeša.

Za izbornika Repešu ključnom se pokazala treća četvrtina.

"Početak treće četvrtine bio je najlošiji dio utakmice. Francuzi su zabili puno lakih poena, a neki od njih su bili čista sreća. Ipak, u posljednjoj dionici našli smo energije za povratak, došli smo do prilike za potpuni preokret i pobjedu, ali promašili smo taj šut. Ta posljednja četvrtina bila je najbolje što smo odigrali na ovom SP-u", ocijenio je Repeša.

Na novianrski upit zašto je centar Ante Tomić, koji je odlično odigrao u zadnjoj četvrtini, otišao na klupu tri minute prije kraja i više se nije vraćao u igru, Repeša je odgovorio: "Svaki puta kada sam mijenjao Tomića to je bilo iz istog razloga, zato što je bio umoran i zato jer je on to tražio".

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙