FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZeGeVege festival nudi burger od konoplje i veganski gulaš

Autor: dber
ZAGREB, 3. rujna 2014. (Hina) - ZeGeVege, dvodnevni hrvatski festival održivog življenja, održat će se u petak i subotu, 5. i 6. rujna, na Trgu bana Jelačića gdje će se okupiti više od 80 izlagača koji će na štandovima nuditi kavu sa sojinim ili zobenim mlijekom, burger od konoplje, veganski gulaš, te veganski kebab i sladoled.

ZeGeVege se održava po sedmi puta u sklopu međunarodnog festivala Veganmanija, a prepoznatljiv je po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, oni koji nisu testirani na životinjama i proizvodi prijateljski prema okolišu.

Organizatori Festivala iz udruge Prijatelji životinja ističu da će se ove godine predstaviti dosad najviše domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike te brojne humanitarne udruge i ekološke inicijative.

Premda će ZeGeVege festival biti otvoren za posjetitelje već u petak ujutro, u 9 sati, svečano otvorenje bit će u 13 sati u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a festival će u subotu posjetiti i predsjednik Republike Ivo Josipović, najavljuju organizatori.

Zainteresirani posjetitelji moći će poslušati edukativna predavanja i dobiti stručne savjete zanimljivih predavača, nutricionista i drugih stručnjaka te naučiti na radionicama kuhanja kako spremati veganska jela i napitke. Za djecu su pripremljene radionice eko-igračaka.

Program će upotpuniti tridesetak izvođača najrazličitijih glazbenih stilova, plesne točke i radionice.

Potporu ovogodišnjem ZeGeVege festivalu dali su Ured predsjednika, Ured gradonačelnika i brojni gradski uredi te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora - Sektor za turizam, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica grada Zagreba i dr.

(Hina) pp/xbdj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙