FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Brazil - Mondragon postao najstariji nogometaš u povijesti SP-a

Autor: dlug
CUIABA, 25. lipnja 2014. (Hina/Reuters) - Ušavši u igru u posljednjih pet minuta susreta između Kolumbije i Japana (4-1), kolumbijski vratar Faryd Mondragon (43) postao je najstariji nogometaš koji je na stupio na svjetskim prvenstvima.

Kolumbijski veteran je u dvoboju protiv Japana imao točno 43 godine i tri dana. Mondragon je tako oborio rekord Kamerunca Rogera Mille star 20 godina. Milla je na svjetskom prvenstvu u SAD 1994. u susretu posljednjeg kola u skupini protiv Rusije imao 42 godine i 39 dana.

"Da nije bilo izbornika Josea Pekerman već odavno bi se ostavio nogometa. On me nagovorio da nastavim. Već sam činjenica da sam na ovom prvenstvu za mene je privilegija. Prije četiri dana sam imao rođendan i ovo je najljepši poklon koji sam mogao zamisliti," kazao je Mondragon kojem je ovo treće svjetsko prvenstvo. Nastupio je i 1994. godine u SAD, te 1998. u Francuskoj, međutim na oba turnira Kolumbija je ispala u skupini. Ovoga puta Kolumbijci su prošli skupinu s tri pobjede izborivši osminu finala prvi put nakon 1990. godine.

"Imamo odličnu ekipu i vrhunskog menadžera. Tko zna gdje će biti naš kraj," dodao je Mondragon.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙