FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemski mediji slave svoje heroje

Autor: rsal
AMSTERDAM, 14. lipnja 2014. (Hina/AFP) - "Heroji", "Pobjeda za povijest", "Slatka, velika i zaslužena nizozemska osveta" - samo su neki od naslova u nizozemskim medijima nakon veličanstvene pobjede njihove reprezentacije od čak 5-1 nad svjetskim i europskim prvacima Španjolcima u petak u Salvadoru.

Španjolci su do svjetskog naslova došli prije četiri godine u Južnoj Africi svladavši u finalu upravo Nizozemsku (2-0), a Nizozemci su u Salvadoru obilato naplatili dug.

"Neevjerojatan start Oranjea. Ovo nije bila samo osveta, ovo je bilo ponižavanje", donosi list Telegraaf, dok je još euforičniji Volksrant:

"Ovo je bila jedna od najvećih utakmica u povijesti Nizozemske, ali i jedna od najboljih utakmica u povijesti svjetskih prvenstava. Momčad vođena genijalnim Louisom van Gaalom, koji je protiv Španjolaca igrao s pet braniča, došla je do nevjerojatne pobjede", tvrdi list, koji posebno hvali izjednačujući pogodak Robina van Persiea u 44. minuti.

"Van Persie je postigao zgoditak svjetske klase i započeo agoniju Španjolaca, koji nakon ovog poraza odlaze u povijest".

List Touw ističe iznimnhu važnost pobjede, te smatra da je Nizozemska već osigurala prvo mjesto u skupini B, te će u osmini finala izbjeći domaćine Španjolce.

"Bla je to nadrealna utakmica jer su se ostvarili snovi i onih najzagriženijih najvijača. Pobijediti i nadigrati Španjolsku s 5-1 mogu samo Nizozemci ili budući svjetski prvaci. Nećemo igrati protiv Brazila i otvara nam se put ka slavi".

Najpoznatiji nizozemski TV-komentator Jack van Gelder možda je i najbolje ilustrirao nizozemsku pobjedu.

"Nakon ove utakmice u Nizozemskoj će svaka osoba u narednih 100 godina znati gdje je bila kada je Nizozemska pobijedila Španjolsku s 5-1".

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙