FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mrak-Taritaš: sve učiniti kako bi se stradali što prije vratili svojim domovima

Autor: zdra
RAJEVO SELO , 10. lipnja 2014. (Hina) - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš izjavila je danas pošto je obišla županjsku Posavinu pogođenu poplavom kako će se učiniti sve da od 1. srpnja, kada počinje obnova tog područja, do jeseni napravi što više kako bi se stanovnici stradalih sela što prije vratili svojim domovima.

„Kada sam bila ovdje prije tri tjedna, ovo je sve bilo pod vodom. Ljudi imaju želju vratiti se i mi smo krenuli s aktivnostima kako bismo im to što prije omogućili. Kako sam imala priliku vidjeti, različiti su nivoi oštećenja kuća. Treba napraviti dobru analizu i s 1. srpnja krenuti u obnovu", izjavila je u Rajevu Selu za Hinu ministrica Mrak-Taritaš.

Također je rekla kako je na poplavom stradalom području u županjskoj Posavini 415 kuća označeno kao opasno za život. Po njezinim riječima, to ne znači da će se sve one rušiti, nego će, prije konačne odluke, biti potrebno da stručnajci još jedanput izađu na teren i da ih pregledaju.

Ministrica Anka Mrak-Taritaš bila je prije toga u Županji na sastanku Državnog stožera za zaštitu i spašavanje na kojem je najavila da će se u hitnu saborsku proceduru uputiti zakon o sanaciji objakata oštećenih u poplavama u županjskoj Posavini te da će obnova na tom području početi 1. srpnja.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙