FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gunja: općinske vlasti vratile se u svoju zgradu

Autor: zdra
GUNJA, 9. lipnja 2014. (Hina) - Nakon što su tri tjedna bili u Županji, općinske vlasti Gunje danas su se vratile u svoju općinsku zgradu koju su morale napustiti nakon što su poplave sredinom svibnja opustošile to mjesto te susjedno Rajevo Selo i Račinovce.

"Struje još nemamo kao ni cijelo selo, ali smo osposobili agregat. Nadamo se da bi struja uskoro mogla stići u Gunju", rekao je načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić. Istaknuo je da su trenutačno najveći problem komarci, kako mještanima koji dolaze raščišćavati kuće, tako i svima koji rade na procjeni i sanaciji šteta.

"Najvažnije je da smo u selu, među ljudima i da svi koji zatrebaju našu pomoć mogu doći do nas, a ne da nas traže po Županji. Ovako i mi možemo bolje nadgledati i koordinirati sve poslove oko sanacije objekata u selu", objasnio je Lucić.

Po njegovim riječima, u mjestu su počeli i javni radovi i trenutačno je na tome poslu angažirano sedamdesetak mještana koji rade na poslovima čišćenja i odvoza otpada. Već idućega tjedna broj osoba angažiranih na javnih radovima u Gunji trebao bi se udvostručiti, kaže.

"Stanje je i dalje teško iako se voda povukla. Većina Gunjanaca je ostala bez svega. Dovoljno je reći da su sve 1604 kuće u selu bile pod vodom koja je na nekim mjestima dosezala i pet metara. A sada selo izgleda kao da je na njega pala bomba", rekao Lucić.

(Hina) xzdra yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙