FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: župan Galić ukinuo izvanredno stanje u više naselja

Autor: zdra
ŽUPANJA, 4. lipnja 2014. (Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić donio je večeras odluku o ukidanju izvanrednoga stanja na poplavom ugroženim područjima u županjskoj Posavini za naselja Račinovci, Đurići, Drenovci, Gunja, Rajevo Selo, Posavski Podgajci, Strošinci, Soljani, Vrbanja i Bošnjaci koja pripadaju općinama Vrbanja, Drenovci, Gunja i Bošnjaci.

Odluku o izvanrednom stanju za područje grada Županje i općina Štitar, Bošnjaci, Vrbanja, Drenovci i Gunja župan Galić donio je 16. svibnja zbog obilnih kiša i visokoga vodostaja rijeke Save.

Nakon normalizacije stanja u dijelu toga područja, župan Galić je 26. svibnja donio odluku o ukidanju izvanrednoga stanja za područje grada Županje i općina Štitar i Babina Greda dok je izvanredno stanje do večeras bilo u općinama Vrbanja, Drenovci, Gunja i Bošnjaci.

Vodostaj rijeke Save kod Županje u 21 sat iznosio je 471 centimetar i niži je za oko sedam metara nego što je bio 17. svibnja kada je izmjeren do sada najveći zabilježen vodostaj Save od 1191 centimetara.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙