FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kovačić: Volio bih igrati na poziciji "desetke"

Autor: rsal
ZAGREB, 29. svibnja 2014. (Hina) - Volio bih igrati na poziciji 'desetke', tu se najbolje osjećam i mislim da mogu najviše dati, kazao je na konferenciji za novinare u Bad Tazmanndorfu hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

On je uspješno odradio kvalifikacijski susret U-21 reprezentacije u Zagrebu protiv Ukrajine (1-1) te se vratio na pripreme seniorske reprezentacije u Austriju.Govoreći o njegovoj svestranosti, hrvatski izbornik Niko Kovač izjavio je kako Matea Kovačića najviše vidi na poziciji "desetke".

"To sam igrao i u juniorima, a promijenilo se u Dinamu. No, izbornik će odlučiti prema svojim zamislima, a na nama je da radimo i treniramo. Svi se nadamo da ćemo biti u prvoj postavi pa tako i ja. Bilo bi prekrasno igrati protiv Brazila na otvaranju, teško mi je to uopće zamisliti", kazao je nogometaš talijanskog Intera.

U redovima Intera morao se dobro namučiti kako bi dobio minutažu, ali smatra da je napravio dobar posao:

"Taktički sam sazrio, a neigranjem sam trenirao i vlastitu psihu. Napredovao sam, a mogu napredovati još i više. Zadnju sam godinu radio na defenzivnoj igri, nisam se postavljao kako sam trebao, ali trener mi je pojašnjavao gdje trebam stajati. Mlad sam, mogu dosta toga naučiti".

Što može Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

"Hrvatska, poput primjerice Kolumbije i Belgije, može iznenaditi. Imamo dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno, bez opterećenja te izaći nasmijanih lica s terena", zaključio je Kovačić.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙