FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štromar: Nema raskola u HNS-u, oba kandidata na listi osvojit će velik broj glasova

Autor: skal
VARAŽDIN, 23. svibnja 2014. (Hina) - HNS-ovci na zajedničkoj listi Kukuriku koalicije Jozo Radoš i Marin Vučić te predsjednik Središnjeg odbora te stranke i varaždinski župan Predrag Štromar opovrgnuli su danas u Varaždinu neka medijske napise o "raskolu u stranci".

Predrag Štromar istaknuo je kako nema nikakvog raskola u HNS-u i da je u tijeku kampanja za izbore u kojoj stranka želi zajednički postići vrhunski rezultat, mnogo bolji nego na prošlogodišnjim izborima za Europski parlament.

U izjavi za Hinu Štromar je rekao kako vjeruje da će se taj cilj ostvariti i da će oba kandidata osvojiti "jako veliki broj glasova".

U vezi s medijskim napisima po kojima je Vesna Pusić članovima stranke poslala pismo s naputkom da glasuju za Radoša, a da je preporuka stranke na sjeveru da se glasuje za Vučića, Štromar je rekao da središnjica stranke te Županijska organizacija i Predsjedništvo stranke u Varaždinu već četrdesetak dana organizirano i u suradnji odrađuju kampanju.

Istaknuo je kako jamči da će sjever Hrvatske donijeti jako veliki broj glasova za stranku i da će Radoš osvojiti mandat u Europskom parlamentu.

Jozo Radoš rekao je da su ovo "izbori s preferencijalnim glasovima i logično je da svaki kandidat nastoji što je moguće bolje proći, ali tu postoji i stranački interes da se glasovi ne dijele". Dodao je da je kampanja bila vrlo korektna i uredna i da nije bilo nikakvih teškoća. Zaključio je da će stranka postići svoje ciljeve, pobjedu liste i dobivati mandat u Europskom parlamentu.

Kandidat sa sjevera Hrvatske Marin Vučić poručio je kako ima drugačijih izbora od onih na koje smo naviknuti, izbora na kojima se daju preferencijalni glasovi.

Rekao je kako to ne znači da "istog trena postoji raskol u stranci". Istaknuo je da su on i Radoš odradili cijelu kampanju i da će stranka iz svega ovoga izaći bitno jača nego što se čini.

Štromar, Radoš i Vučić na završetku kampanje bili su u Varaždinu na na manifestaciji "Okusi Hrvatsku" koja nudi jela i vina iz svih županija Hrvatske. Prihod s ovogodišnje manifestacije namijenjen je stradalima u poplavi u istočnoj Slavoniji.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙