FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Apel Ministarstva poljoprivrede volonterima - prijateljima životinja

Autor: rbel
ZAGREB, 21. svibnja 2014. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede u dogovoru sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje apelira na sve udruge i volontere koji su educirani i osposobljeni za aktivno spašavanje životinja u situacijama poplave da se jave u lokalne krizne stožere radi koordinacije u radu, a ujedno građane pozivaju da ne poduzimaju samostalne akcije kako se na terenu ne bi stvorila stihija i neorganiziranost.

Na poplavom pogođenim područjima ostao je veliki broj kućnih ljubimaca koje dežurne ekipe na terenu sustavno spašavaju. S obzirom da nema dovoljno smještajnih kapaciteta za unesrećene životinje iz Ministarstva poljoprivrede apeliraju na sve građane koji su u mogućnosti da udome kućne ljubimce o kojima se njihovi vlasnici trenutno ne mogu brinuti.

Potencijalni privremeni udomitelji obavezno se moraju javiti kontakt veterinarima na poplavljenim područjima radi evidencije vlasništva životinja i privremenih udomitelja.

Iz Ministarstva navode i kako im pristižu i brojni zahtjevi za sudjelovanjem volontera u spašavanju životinja na poplavljenim područjima te ističu kako, uz podršku volji i želji volontera za nesebičnim pružanjem pomoći, ne mogu dopustiti svjesno ugrožavanje njihovih života.

Pomoć volontera svakako je potrebna u brizi za spašene životinje i organizaciji privremenog udomljavanja te je njihovo sudjelovanje od velikog značaja, pa se svi zainteresirani mole da se jave u lokalne krizne stožere, tamo već prisutnim spasiocima.

Ujedno svim volonterima i udrugama izražavaju zahvalnost na njihovom angažmanu u spašavanju životinja, organiziranosti i visokoj svijesti za skrb svih unesrećenih životinja.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙