FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: poplave bi riješila izgradnja kanala Sava-Dunav

Autor: skal
VARAŽDIN, 20. svibnja 2014. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Varaždinu izjavio da bi izgradnja kanala Sava- Dunav, dugoročno riješila problem poplava te je podsjetio kako je to jedan od strateških projekata stranke predstavljenih nedavno na investicijskom forumu HDZ-a.

Umjesto otkazanog predizbornog skupa u Varaždinu Karamarko se suseo s varaždinskim HDZ-ovcima te se obratio novinarima. Kako je rekao zbog poplava u istočnoj Slavoniji stranka je prekinula sve aktivnosti koje koštaju.

"Otkazali smo pet velikih skupova u pet velikih gradova. Sad počinju aktivnosti u vezi sa skupljanjem novaca, donacija i potrebnih predmeta, preko Crvenog križa, Caritasa i na sve moguće načine za ljude u poplavljenim područjima, rekao je Karamarko. Istaknuo je kako su se u humanitarnu akciju uključile HDZ-ove zajednice mladih, branitelja i žena.

Ocijenio je kako će pobjeda na izborima u nedjelju biti u sjeni katastrofe u Slavoniji i susjednim zemljama

"To je takva tragedija, takva katastrofa da čovjek ostaje bez riječi. Svi politički interesi i sve političke razlike su sad u drugom planu iako kampanja nominalno traje do nedjelje. Mi očekujemo pobjedu. Ona će biti slatka, ali u sjeni svega ovoga što se događa ne samo našem narodu nego i ljudima u susjednim državama", rekao je predsjednik HDZ-a.

Istaknuo je da obrana od poplava mora biti riješena dogoročno i na kvalitetan način, .

"To je pitanje uređenja i kontrole vodenog toka, pitanje navodnjavanja i odvodnje. Ono što mi imamo kao naš projekt svih projekata, a nedavno smo predstavili naše projekte, je upravo projekt navodnjavanja i odvodnje koji regulira i spriječava ovakve pojave, izgradnja kanala Sava-Dunav

Podsjetio je kako je jučer bio u BiH u Orašju koje je u teškoj situaciji kao i Slavonija.

Pokrenuli smo i prema tamo neke akcije da pomognemo našim ljudima, izjavio je Karamarko i dodao da će nakon izbora obići još neke krajeve u BiH, među kojima je izdvojio Odžak.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙