FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šuica: Europski izbori prvi korak za odlazak Milanovićeve vlade

Autor: zkre
MOSTAR, 9. svibnja 2014. (Hina) - Kandidatkinja HDZ-ove koalicijske liste za Europski parlament Dubravka Šuica izjavila je u petak kako će predstojeći izbori biti ujedno i prvi korak za odlazak Vlade Zorana Milanovića koji, kako tvrdi, zemlju vodi u lošem smjeru.

Šuica je u izjavi za medije uoči središnjeg predizbornog skupa u BiH, koji je održan u Mostaru, predstojeće izbore za Europski parlament ocijenila iznimno važnim za Hrvatsku i za Bosnu i Hercegovinu.

"Hrvatska vlada je nakon tri godine pokazala da je neučinkovita i da ne može riješiti hrvatske probleme i povući sredstva iz Europskih fondova te da u konačnici ne može voditi dalje državu. Vjerujem da će ti izbori biti prvi korak u odlasku ove vlade", rekla je ona u Mostaru.

Pojasnila je da očekuje pobjedu na izborima kao i da će hrvatski birači u većem broju izaći na birališta upravo kako bi uputili odgovoj lošoj vlasti.

Šuica je najavila i kako će se HDZ-ovi zastupnici nastaviti zauzimati za popravljanje položaja Hrvata u BiH što je rezultiralo i Rezolucijom koju je Europski parlament donio u veljači ove godine.

"To je naša početna točka kako bi Hrvati postali ravnopravni u BiH i uživaju sva prava kao ravnopravan narod. Ako manjine u Europi i Hrvatskoj imaju prava, kako onda ne bi imao jedan konstitutivni ravnopravni narod kao što je hrvatski", dodala je Šuica koja se nalazi na drugome mjestu liste koalicije stranaka što je predvodi HDZ.

Željana Zovko, koju je predložio HDZ BiH i nalazi se na devetom mjestu liste istaknula je kako bi bilo od izvanrednog značenja za Hrvate u BiH da dobiju svog zastupnika u Euopskom parlamentu.

"Zastupati interese hrvatskih građana u europskim institucijama je preznačajno. Očekujem da će hrvatski državljani u BiH da će prepoznati značaj i izaći na izbore i time pokazati da želimo slijediti europski put", rekla je Zovko.

Tijekom dana kandidati HDZ-a za Europski parlament su se u zgradi HDZ-a BiH susreli s ravnateljem predstavništva Zaklade Konrad Adenauer u BiH dr. Karstenom Dummelom.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙