FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski izbori: Pupovac predstavio izborne poruke u Varaždinu

Autor: skal
VARAŽDIN, 8. svibnja 2014. (Hina) - Milorad Pupovac, 11. na zajedničkoj listi SDP-HNS-IDS-HSU, posjetio je danas u sklopu predizborne kampanje za Europski parlament, Varaždin gdje se susreo s članovima Vijeća srpske nacionalne manjine.

Pupovac je istaknuo da mu je cilj biračima poslati dvije osnovne poruke: da je dobro da smo konačno u Europi te da nama treba Europa koja više vodi računa o jednakosti među građanima i jednakosti među zemljama članicama.

Pupovac očekuje svoj ulazak u Europski parlament preko preferencijalnih glasova, a što se tiče priključenja određenoj grupaciji, rekao je da on ide „lijevo“.

Rekao je kako se glavna izborna „bitka“ vodi između HDZ-a i SDP-a, a da će i neke liste, koje su se u međuvremenu pojavile, dobiti značajniji broj glasova.

Na susretu Pupovca i predstavnika Vijeća srpske nacionalne manjine bio je i gradonačelnik Goran Habuš koji ističe da suradnja grada i Vijeća nikada nije bila bolja i kvalitetnija.

Govoreći o dvije poruke biračima, Pupovac je rekao kako je dobro da je Hrvatska konačno u Europi, ali da treba razviti niz politika kako bi se ispunila očekivanja od Europske unije. Politike koje nam trebaju - razvojne, ekološke, obrazovne, administrativne - još nismo razvili, rekao je.

Druga poruka je da europsko društvo, kao i naše, sve više postaje puno nejednakosti, rekao je. Sve više ljudi je bez posla, posebice mladih, sve je veće socijalno raslojavanje i raslojavanje između pojedinih regija, a to je opasno za Hrvatsku u Europu jer će ugroziti demokratske tekovine i prava ljudi, kazao je Pupovac. Nama treba Europa koja više vodi računa o jednakosti među građanima i jednakosti među zemljama članicama, mišljenja je Pupovac.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙