FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski laburisti i Savez za Hrvatsku predali izborne liste

Autor: ibob
ZAGREB, 2. travnja 2014. (Hina) - Kandidacijske liste za Europski parlament danas su Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predali Hrvatski laburisti i Savez za Hrvatsku.

"Svih 11 kandidata na listi Hrvatskih laburista stvarni su kandidati za izbore u Europski parlament, nema ni jednog koji bi bio zavaravanje birača", rekao je predsjednik te stranke Dragutin Lesar.

Naglasio je da će laburisti u Europskom parlamentu vjerodostojno zastupati interese građana RH, u skladu s programom stranke te da će prije svega zastupati interese radnika.

"Osim koncepta po kojem se mi protivimo Europi kao bankarskoj uniji, smatramo da Europa mora biti i unija rada jer su radnici u Europi podnijeli najveći teret krize, krive procjene, odluke ne samo političke elite u EU, nego i financijskog sektora, prije svega banaka, multinacionalnih kompanija i rejting agencija", kazao je Lesar.

Požalio se na nepotrebno dugu izbornu kampanju, koja će trajati 47 dana.

"Mi ćemo voditi svoju kampanju, nećemo se obazirati na druge, osim ako, naravno, treba odgovoriti na bezobrazne napade. Promovirat ćemo svoj europski program, koji ćemo javnosti predstaviti u nedjelju na konvenciji", najavio je Lesar.

Nositelj liste Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić ocijenio je, pak, da je građanima jasno da će na predstojećim euroizborima "jasno kazati što žele - ili ostati u sivilu u kakvom su sada, ili će izabrati, ne druge nego drugačije ljude".

Poručio je da je Savez drugačiji od ostalih političkih opcija. "Mi smo drugačiji u tome što svojim životom možemo svjedočiti da imamo čiste ruke, da smo živjeli od svoga rada, da znamo raditi i da smo dokazali radom u zemlji i u svijetu", kazao je Kujundžić.

Očekuje da će se u kampanji govoriti o svim temama koje tište građane.

"Zemlja u takvoj krizi kao što je sada Hrvatska ne može prihvatiti nametnuto. Zapravo, Hrvatska je sastavni dio EU i ne može se dijeliti EU i Bruxelles od Sabora, Vlade i sive zbilje gdje je narod bez posla. Sve će teme prevladavati", ocijenio je Kujundžić.

Kandidacijske liste DIP-u se predaju zaključno s 4. travnja do ponoći. Tada nastupa rok od 24 sata u kojem DIP treba provjeriti valjanost kandidatura i objavu kandidacijskih lista, čime počinje izborna kampanja, koja traje do dana prije izbora, odnosno do 23. svibnja u ponoć.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙