FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ Putnički prijevoz u EU projektu

Autor: tmis
ZAGREB, 30. prosinca 2013. (Hina) - HŽ Putnički prijevoz sa 28 partnera iz 10 zemalja sudjeluje u EU projektu RAIL4SEE, vrijednom oko 4,8 milijuna eura, čiji je cilj izraditi smjernice kojima će se povećati priljev putnika u integriranom javnom prijevozu te ojačati i uspješnije povezati velika željeznička čvorišta u jugoistočnoj Europi, izvijestili su danas iz HŽ Putničkog prijevoza.

Projekt RAIL4SEE dio je Programa transnacionalne suradnje u jugoistočnoj Europi (SEETCP) koji teži povećanju konkurentnosti i integracije implementacijom neinfrastrukturnih mjera i aktivnosti koje će pridonijeti poboljšanju željezničkog i javnog prijevoza u kontekstu razvoja i integracije gradova-čvorišta, među kojima su Bologna, Venecija, Trst, Ljubljana, Beč, Bratislava, Budimpešta, Solun, Sofija, Zagreb, Bukurešt i Beograd.

U projekt su uključena tijela javne vlasti, znanstvene institucije, prijevoznici te udruge koje utječu na organizaciju prijevoza, a to je ujedno i prvi projekt koji težište stavlja na stvaranje prijevozne usluge i marketing.

Iz HŽ Putničkog prijevoza ističu da je u prosincu u Ljubljani održan četvrti sastanak koordinatorske i upravljačke grupe projekta, kao i da se trenutno radi na naprednom modeliranju i analizi ponude usluga javnog prijevoza uz razrađivanje plana implementacije pilot-aktivnosti u svrhu integracije javnog prijevoza i postizanja intermodalnosti.

Od ukupnih oko 4,8 milijuna eura vrijednosti projekta na HŽ Putnički prijevoz odnosi se 250 tiusća eura, od čega će se kroz instrument pretpristupne pomoći IPA bespovratno sufinancira 212,5 tisuće eura.

Taj je projekt počeo u svibnju 2012., a predviđeno trajanje je 30 mjeseci.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙