FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Miami i bez Jamesa slavio u Portlandu

Autor: rsal
NEW YORK, 29. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Aktualni prvaci Miami Heat slavili su na gostovanju kod Portland Blazersa 108-107 tricom Chrisa Bosha pola sekunde prije kraja u najuzbudljivoj utakmici NBA večeri.

Miami je u Portland došao bez prve zvijezde LeBrona Jamesa, koji je ozlijedio gležanja, no odgovornost je kod prvaka preuzeo Bosh, koji bi i bez pobjedničke trice bio junak utakmice jer je postigao 37 koševa i uzeo 10 lopti. Miami (23-7) je drugi na Istoku, dok je Portland do sinoć bio vodeći na Zapadu.

Igraču Los Angeles Clippersa Blakeu Griffinu pripada najbolji učinak večeri jer je u pobjedi protiv Utah Jazza (98-90) ugradio 40 poena i 10 skokova.Griffin se pretvara u kandidata za jednog od najboljih igrača sezone jer je dosad u čak 23 utakmice imao više od 10 koševa i skokova. U ovoj utakmici se istakao još jedan igrač Clippersa Chris Paul koji je imao 21 koš, 9 asista, 10 skokova i 5 ukradenih lopti. Clippersi (21-11) drže prvo mjesto Pacifika, dok Utah (9-24) uz Milwaukee najgora momčad lige.

New York Knicksi su upali u krizu, a na gostovanju u Torontu upisali su treći poraz zaredom. Kod Knicksa je s 23 poena najbolji bio Amare Stoudemire, dok je Kyle Lowry (32) predvodio Toronto.

Indiana Pacersi (24-5) ostaju najbolja momčad Istoka nakon pobjede nad Brooklyn Netsima (105-91. Paul George (24) i Lance Stephenson (23, 9 skokova, 7 asista) najzaslužniji su za četvrtu pobjedu zaredom Pacersa.

Dallas Mavericksi su slavili kod Chicago Bullsa s 105-83, a kod Teksašana su svoj doprinos dale sve njihove zvijezde Monta Ellis (22), Dirk Nowitzki (18), Vince Carter (18) i Shawn Marion (14,13 skokova). Bullsi ove sezone imaju samo jednu pobjedu od devet susreta s momčadima s Zapada, no to nije samo njihov problem jer u međukonferencijskim ogledima Zapad vodi protiv Istoka s 96-44.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙