FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 28. prosinca

Autor: sdju
ZAGREB, 27. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu 28. prosinca:

Hina će objaviti tekst o najvažnijim događajima iz područja crne kronike pod naslovom "Crna kronika 2013. - godina počela s bombama, završila s mrtvima u prometu". Policija se na početku 2013. digla na noge zbog dvije eksplozije koje su u par dana 'zatresle' Zagreb, a nastavak godine obilježila su ubojstva u krugu obitelji, curenje policijskih podataka, stupanje na snagu Europskog uhidbenog naloga i novi granični režim, dok je kraj godine zavijen u crno velikim brojem stradalih na cestama.

Objavit će i tekst o najvažnijm događanjima na područja sudstva pod naslovom "Antikorupcijski postupci obilježili još jednu godinu na hrvatskim sudovima". Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu obilježilo je i ovu pravosudnu godinu, pred čiji je kraj u antikorupcijsku mrežu upao dugogodišnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević s najbližim suradnicima, ali i čelnici Hrvatskih autocesta (HAC), tvrtke koja je, zbog niza afera, nakon Fimi medije postali novi sinonim za prelijevanje državnog novca u privatne džepove. Zadnja korupcijska afera dobila je ime Remorker, po češkoj tvrtki ključnog svjedoka Igora Premilovca koji je priznao da je fiktivnim ugovorima dizao novac i potom ga 'opranog' u gotovini vraćao u Hrvatsku.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xsdju yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙