FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miljenić na čelu savjeta za suradnju s međunarodnim sudovima

Autor: ista
ZAGREB, 27. prosinca 2013. (Hina) - Vlada je na zatvorenom djelu sjednice imenovala ministra pravosuđa Orsata Miljenića predsjednikom Savjeta za suradnju s međunarodnim kaznenim i drugim sudovima.

S danom 31. prosinca na osobni zahtjev razriješena je glavna inspektorica Državnog inspektorata Božena Vrbanić. Razriješena je i članica Upravnog vijeća Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata Ana Zorić a novom članicom imenovana je Dragica Radojčević kao predstavnica Ministarstva financija.

Osobama koje je Vlada ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im ističe rok od šest mjeseci ponovno je dano ovlaštenje do provedbe javnog natječaja.

Vlada je izmijenila Odluku o davanju suglasnosti za otvaranje Privremenog ureda u Zagrebu.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za predlaganje prijateljskih rješenja sporova.

Usvojeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine.

(Hina) xpp/xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙