FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 26. prosinca 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba (HAK) o stanje u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. U priobalju i podno Velebita puše jak vjetar, mjestimice i povremeno sa olujnim udarima. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od tunela Mala Kapela do čvora Otočac, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok te od vijadukta Božići do čvora Skradin kao i na A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i čvora Delnice. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrana prometa na važnijim državnim cestama bit će danas, na blagdan sv. Stjepana, u vremenu od 14 do 23 sata. Na autocestama i državnoj cesti D1 zabrana nema. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja 2014. godine. U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar–Korčula, Split-Hvar-Vela Luka–Ubli, Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab, brodska Lošinj-Unije-Susak, te trajektne linije: Brestova-Porozina, Stinica-Stara Novalja, Stinica-Mišnjak, stinica-Valbiska-Lopar, Valbiska-Merag i Sumartin-Makarska. Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna (trenutno je u prekidu zbog vjetra).

ZAGREB - Pretežno oblačno, povremeno s kišom, te razmjerno vjetrovito. Više se kiše očekuje u Gorskome kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu gdje će uz pljuskove i grmljavinu kiša mjestimice biti obilnija. Vjetar slab i umjeren, ponegdje i jak južni i jugoistočni, uglavnom u gorju moguće s olujnim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo, mjestimice s orkanskim udarima poslijepodne postupno slabjeti te na sjeveru krajem dana okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak. Dnevna temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙