FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama vojnicima posvetio božićno obraćaje

Autor: bcav
HONOLULU, 25. prosinca 2013. (Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama zahvalio je vojnicima i njihovim obiteljima na "službi i žrtvi" kada se u srijedu obratio naciji preko radija i interneta, a posebno je istaknuo vojnike i vojnikinje koji su se ove godine vratili iz vojnih operacija u svijetu.

"Za naše brojne vojnike i nove veterane ovo je možda prvi put da su na Božić sa svojim obiteljima", rekao je Obama.

"Uz okončani rat u Iraku i tranziciju u Afganistanu, ove je godine na službu u inozemstvo poslano najmanje naših muškaraca i žena nego bila kada u proteklih deset godina", dodao je.

Obama je božićno obraćanje iskoristio kako bi pozvao Amerikance da se posvete zajednici u kojoj žive. "Za obitelji poput naše, ta služba je prilika da proslavimo Isusovo rođenje i živimo onako kako nas je on učio, da volimo svoje susjede, nahranimo gladne i brinemo za bolesne, da budemo desna ruka svojoj braći i sestrama", istaknuo je predsjednik.

Obama i prva dama Michelle snimili su božićnu čestitku u Bijeloj kući prije nego što su u petak krenuli na dvotjedni odmor na Havajima.

Obama nije otkrio pojedinosti kako će njegova obitelj provesti praznike, ali je rekao da će neizostavni dio odmora biti gledanje košarke i uživanje u božićnim kolačima.

(Hina) xbcav ybcav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙