FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora odbila navodni ruski zahtjev za vojnim korištenjem luke Bar - list

Autor: dram
PODGORICA, 19. prosinca 2013. (Hina) - Crna Gora negativno je odgovorila na zahtjev Ruske Federacije koja je još prije nekoliko mjeseci tražila od nje dozvolu da u luci Bar instalira svoju vojnu bazu koja bi bila logistička potpora njenoj pomorskoj floti u Sredozemlju, objavio je u četvrtak podgorički dnevni list "Vijesti".

Pozivajući se na više neimenovanih izvora u crnogorskoj vladi, list navodi da je nakon upita iz Moskve u Podgorici na najvišoj razini donesena odluka da se odbije zahtjev Ruske Federacije, koja je Bar tražila zato što je neizvjesno hoće li moći zadržati svoju vojnu bazu u luci Tartus u Siriji.

Ministrica obrane Milica Pejanović Đurišić odbila je komentirati navode neovisnog crnogorskog dnevnika, a u priopćenju iz njezina ureda se ističe da u "redovitim kontaktima koje ministarstvo obrane ima u bilateralnim i multilateralnim aktivnostima ni u jednoj prilici nije bilo riječi o otvaranju vojnih i pomorskih baza u Crnoj Gori".

Crnogorska vlada i njeno ministarstvo obrane, navodi se dalje u priopćenju, imaju odnos "koji je nedvosmisleno opredijeljen strateškim prioritetima Crne Gore u pogledu euroatlanskih integracija, poštivanjem Ustava Crne Gore, međunarodnog prava i konvencija".

Eventualno pristajanje Podgorice da se ruska flota stacionira u Baru značilo bi i kraj priče o integracijama Crne Gore u NATO, konstatira list.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙