FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 18. prosinca

Autor: nbrc
ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. prosinca.

ZAGREB - Skupština Hrvatske gospodarske komore (HGK) trebala bi donijeti odluku o financiranju HGK u 2014. godini, kao i financijski plan HGK za iduću godinu, a raspravljat će i o rada komore u idućoj godini te odlučivati o izmjenama i dopunama statuta HGK. Tim bi se izmjenama trebao urediti i novi ustroj HGK, a što je najavljeno nakon što je bivši dugogodišnji predsjednik HGK Nadan Vidošević uhićen sredinom studenoga pod optužbama za izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK. Mediji zadnjih dana špekuliraju kako bi izmjenama Statuta moglo biti regulirano i da predsjednik HGK ubuduće bude volonter s najmanje 15 godina radnog iskustva u realnom sektoru, dok bi izvršni direktor, koji bi morao imati 10 godina radnog iskustva, bio zaposlen u Komori, a među izmjenama se spominje i mogućnost ukidanja doprinosa te smanjenja članarina. (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predstavit će "HUP skor - mjerenje ostvarenja HUP-ovih preporuka i rezultata reformi". Riječ je o predstavljanju prvih rezultata realizacije paketa reformskih mjera te ciljeva i preporuka za 13 područja koje u HUP-u smatraju ključnima za izlazak iz krize i gospodarski rast (13,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Ured Svjetske banke u Zagrebu predstavit će na susretu s novinarima redovito izvješće "EU11 Regular Economic Report", koje prati makroekonomska kretanja, perspektive i reforme u 11 tzv. novih članica Europske unije (14,00 sati, Ured Svjetske banke, Radnička 80).

ZAGREB - U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb održat će se konferencija za novinare u povodu početka građevinskih radova na izgradnji novog putničkog terminala (11,00 sati, Zračna luka, Ulica Rudolfa Fizira 1).

ZAGREB - Hrvatski turizam u ovoj je godini, unatoč brojnim izazovima, zabilježio još jednu uspješnu godinu s porastom fizičkih pokazatelja i prihoda koji bi mogli premašiti 7 milijardi eura, dobio je i dugoočekivanu Strategiju razvoja do 2020. te međustopu PDV-a od 10 posto za ugostiteljstvo i turizam. No, već od početka iduće godine ta se međustopa povećava na 13 posto, a u 2014. se, uz investicije i provedbu strategije, očekuje daljnje povećanje turističkog prometa i prihoda za nekoliko postotaka, ističe za Hinu ministar turizma Darko Lorencin.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙