FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omiški HDZ traži da njihov član- predsjednik Gradskog vijeća odgovara jer je glasovao za proračun

Autor: pgas
SPLIT/OMIŠ, 17. prosinca 2013. (Hina) - Vodstvo omiškoga HDZ-a najavilo je da će od viših stranačkih razina tražiti da se utvrdi odgovornost člana te stranke i predsjednika Gradskog vijeća (GV) Omiša Zvonka Močića zato što je na današnjoj sjednici glasovao za gradski proračun za 2014. godinu kojemu se HDZ protivio.

"Odluka kluba vijećnika i Gradskog odbora omiškoga HDZ bila je da se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća ne podupre prijedlog proračuna, ali se Močić oglušio o tu odluku i glasovao za proračun, što je bilo presudno da se on i prihvati, te ćemo od splitsko-dalmatinskoga HDZ tražiti utvrđivanje njegove odgovornosti", izjavio je večeras predsjednik omiškoga HDZ-a,, bivši dugogodišnji gradonačelnik Ivan Škaričić, a sada omiški vijećnik.

Po njegovim riječima, Močić je u GV na lokalnim izborima izabran kao kandidat HDZ-a te bi bilo logično da ode s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća jer nije poštovao odluku HDZ-a Omiša i kluba vijećnika.

Močić pak kaže kako ne pomišlja dati ostavku na dužnost predsjednika GV-a jer se, po njegovu mišljenju, s tim ne bi ništa postiglo.

"Glasovao sam za gradski proračun Omiša za 2014. i time sam pridonio njegovu prihvaćanju jer bi u protivnom slijedila blokada funkcioniranja gradske vlasti", rekao je Močić za Hinu.

Za gradski proračun Omiša za 2014. od 82 milijuna kuna glasovalo je devet od 16 nazočnih vijećnika, a sedam ih je bilo protiv. To je bila potrebna natpolovična većina jer omiško Gradsko vijeće ima 17 vijećnika. Močić je bio jedini vijećnik HDZ-a od osam danas nazočnih koji je podupro taj proračun, što je bilo presudno za prihvaćanje.

HDZ u GV-u ima većinu, devet vijećnika, ali jedna vijećnica danas nije bila na sjednici.

Gradonačelnik Ivan Kovačić, koji je na tu dužnost izabran s kandidacijske liste grupe birača, izjavio je kako je današnjim prihvaćanjem proračuna izbjegnuta kriza u tom gradu.

"Močić je podupirući proračun pokazao poštenje i nije htio baciti Omiš u ponor", rekao je Kovačić.

Škaričić je pak istaknuo kako je HDZ bio protiv proračuna za 2014. jer gradonačelnik Kovačić oklijeva pristupiti realizaciji projekata bivše vlasti.

"Mi smo od Vlade RH za mandata Jadranke Kosor ishodili 50 milijuna kuna za sanaciju stijena iznad Omiša čije bi moguće obrušavanje moglo biti katastrofalno za stanovnike, ali on nakon dolaska na gradonačelničku dužnost ne želi raspisati natječaj za realizaciju tog projekta", rekao je Škaričić. Dodao je da je osigurana sva potrebna dokumentacija za stijene te da Kovačiću zamjera i zbog odustajanja od projekta gradnje srednje škole u Omišu.

"Izgradnja bi stajala između 70 i 80 milijuna kuna. Mi smo prijavili taj projekt za finaciranje iz fondova EU-a, a još 2008. godine osigurano je zemljište za tu školu", rekao je Škaričić.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙