FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željko Jerkov novi predsjednik Splitskog kluba olimpijaca

Autor: pgas
SPLIT, 13. prosinca 2013. (Hina) - Bivši košarkaš Željko Jerkov novi je predsjednik Splitskog kluba olimpijaca i tu će dužnost obavljati u idućem četvorogodišnjem razdoblju.

Jerkov je na ovoj dužnosti naslijedio prvog predsjednika Splitskog kluba olimpijaca Petra Skansija. Nakon Skansijeva odlaska na dužnost zamjenika ministra sporta Jerkov je postao v.d. predsjednika Splitskog kluba olimpijaca, a na večerašnjoj izbornoj skupštini jednoglasno je izabran za predsjednika

Jerkov je rekao kako vrlo rado preuzima dužnost predsjednika te da će se zauzimati da hrvatski sport i politiku u njemu preuzmu sportaši.

"Mi koji smo završili aktivne karijere imamo dužnost osigurati dostojne uvjete našim sportašima za vrhunsko bavljenje sportom i postizanje vrhunskih rezultata. Olimpijci se nisu mogli iskazati u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) te su stoga i osnovani klubovi olimpijaca u Splitu Zagrebu i Rijeci.Hrvatski olimpijski odbor nije imao sluha za nas, često je dužnosnicima u HOO-u smetao naš glas, ali mi želimo naše znanje staviti na raspolaganje hrvatskom sportu“, poručio je Jerkov.

U diskusijama na večerašnjoj izbornoj Skupštini Splitskog kluba olimpijaca čule su se oštre kritike na račun nekadašnjeg predsjednika HOO i počasnog člana Međunarodnog olimpijskog odbora Antuna Vrdoljaka zbog njegovog nedavnog verbalnoga napada na stolnotenisača Zorana Primorca na Skupštini HOO-a.

"Vrdoljak vrijeđa sportaše i trebamo pokrenuti inicijativu da ga se razriješi dužnosti počasnog člana Međunarodnog olimpijskog odbora te da mu se zabrani dolazak na Skupštine HOO-a“, rekao je Boško Čavka.

Renco Posinković je istaknuo kako treba promijeniti kriterije izbora predsjednika HOO-a, kako se ubuduće ne bi događalo da političari biraju čelnika HOO.

(Hina) xpgas yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙