FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: rast i potražnje i ponude

Autor: zpop
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - U današnjem je trgovanju na Tržištu novca ukupno prijavljena potražnja zabilježila značajniji rast, a istodobno je i količina sredstava na strani ponude bila viša.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 87,89 milijuna kuna ili za oko 318,5 posto više no u utorak.

Istodobno se na strani ponude našlo 357,89 milijuna kuna ili za oko 15 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 50,39 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica i to na rok od mjesec dana uz kamatnu sopu od 4,2 posto. Također je plasirano i 15 milijuna kuna pozajmica na rok od 2 tjedna uz kamatu od 0,8 posto te 7,5 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan dana po cijeni od 0,8 posto

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od 5 milijuna kuna a pritom je kamatna stopa ostala nepromijenjena na 0,4 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 77,89 mlijuna kuna, a pritom je 10 milijuna kuna potražnje, unatoć „višku“ ponude, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 0,4 na 2,97 posto.

Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizma. Tako je na rok od tjedan dana plasirano 850 tisuća eura uz kamatnu stopu od 0,5 posto.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙