FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laburisti i HDSSB-ovci odbacuju HDZ-ove prozivke zbog Ustava

Autor: mudi
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatski laburisti i HDSSB odbacili su HDZ-ove prozivke da su zbog uskih stranačkih interesa pristali na promjene Ustava i time postali suodgovorni za moguće Vladine pokušaje da izigra međunarodne obveze, odnosno europski uhidbeni nalog.

HDZ-u očito smeta što po prvi put u povijesti neće sudjelovati u izglasavanju ustavnih promjena, uzvratio je HDSSB-ov Josip Salapić.

HDSSB je odgovorna i ozbiljna stranka, rekao je Salapić, odbacujući optužbe da stranka trguje nekim svojim stavovima.

"Riječi trgovina, odcjepljenje, riječ ustrojavanje novih regija – to je samo bol što HDZ po prvi puta u povijesti ne sudjeluje u dvotrećinskoj većini za promjenu Ustava", rekao je Salapić.

Dodao je kako će se i u nekim budućim temama bitnim za Hrvatsku moći okupiti drugačija većina, ako HDZ u tome ne bude želio sudjelovati.

Popravljanje pogreške koju je HDZ učinio ustavnim promjenama iz 2010. jedini je motiv zbog kojeg su se Hrvatski laburisti pridružili pisanju ustavnih promjena, rekao je Dragutin Lesar tumačeći kako je tadašnjim brisanjem referendumskih odredbi napravljen vakuum koji treba popraviti.

HDZ je posljednji koji ima pravo kritizirati ove ustavne promjene, izričit je Lesar.

(Hina) xum ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙